Antena 3 CNN Actualitate Şofer ucrainean filmat când conduce în zig-zag pe autostrada A2 | Şoferii au sunat la 112 şi l-au urmărit

Şofer ucrainean filmat când conduce în zig-zag pe autostrada A2 | Şoferii au sunat la 112 şi l-au urmărit

Un şofer ucrainean a fost filmat când conducea în zig-zag pe autostrada A2. Şoferii au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi l-au urmărit până ce poliţiştii au reuşit să îl oprească.

Şofer ucrainean filmat când conduce în zig-zag pe autostrada A2 | Şoferii au sunat la 112 şi l-au urmărit
Sursa foto: Imagini amator
de Cătălina Buzoianu    |    19 Oct 2023   •   12:35

Totul s-a întâmplat ieri, atunci când mai mulţi şoferi au observat TIR-ul condus în mod haotic pe autostradă. Oamenii au sunat la 112 şi au anunţat Poliţia de faptul că şoferul ucrainean putea provoca în orice moment un dezastru, mai ales că se afla la volanul unei autocisterne de transport produse petroliere.

Şoferii l-au urmărit până ce poliţiştii au reuşit să îl tragă pe dreapta pe şofer, într-o parcare, ocazie cu care au aflat şi motivul pentru care şoferul ucrainean conducea în zig-zag.

"La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A2 au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către mai mulți participanți la trafic, cu privire la faptul că o cisternă circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul către Constanța.

Din informațiile primite în timp real, cu privire la poziția vehiculului, s-a reușit interceptarea acestuia în spațiul de servicii de la km 49. Astfel, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, de 43 de ani, cetățean ucrainian.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, însă acesta a refuzat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, ulterior, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Totodată, menționăm faptul că vehiculul era destinat trasportului de motorină, iar la momentul identificării era fără încărcătură. De asemenea, mulțumim cetățenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Subiecte în articol: autostrada A2 Poliția Română
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close