Antena 3 CNN Actualitate Un șofer din Vaslui a resetat etilotestul Poliției, după ce a fost prins cu o alcoolemie-record

Un șofer din Vaslui a resetat etilotestul Poliției, după ce a fost prins cu o alcoolemie-record

Un șofer din Vaslui i-a uimit pe polițiștii rutieri care l-au oprit în trafic și l-au testat cu aparatul etilotest pentru a afla alcoolemia. Polițiștii nu au crezut prima dată când au citit rezultatul, astfel că l-au mai testat o dată și apoi l-au dus la spital.

Un șofer din Vaslui a resetat etilotestul Poliției, după ce a fost prins cu o alcoolemie-record
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    26 Iun 2020   •   11:30

Alcoolemie-record, înregistrată la un şofer din Vaslui. Peste 4 la mie era valoarea alcoolui în sânge, iar omul conducea pe un drum comunal.

Mai exact, 4,26 la mie. Se ştie că alcoolemia în sânge este dublă faţă de cifra indicată de alcooltest, astfel că, şocaţi, agenţii l-au întrebat cum a mai condus în starea acesta, iar bărbatul le-a spus că nu a avut nicio problemă.

Conducătorul auto este din Gugeşti, are 43 de ani, iar când a fost testat cu aparatul alcooltest a apărut o valoare de 2,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Este o valoarea de comă alcoolică, dar bărbatul încă stătea în picioare şi chiar s-a lăudat agenţilor de la Poliţia Rutieră că a condus fără probleme.

Bărbatul spune că a văzut şi semnele rutiere de pe drum

Şoferul le-a spus poliţiştilor că a văzut bine drumul de la volan şi chiar şi semnele rutiere. Gestul său inconştient i-a adus dosar penal şi nu va mai conduce o perioadă lungă de timp, au declarat reprezentanţii Poliţiei. 

Cu această alcoolemie, şoferul din Vaslui a doborât recordul unui alt conducător auto din Huşi care, atunci când a fost testat, avea 3,88 la mie valoarea alcoolui în sânge. Pe 15 iunie, acesta circula şi cu permisul suspendat.
 

×
Subiecte în articol: alcoolemie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close