Antena 3 CNN Actualitate Şoferii băuți şi fără permis care fac accidente mortale să meargă direct la închisoare - Proiect de lege, discutat în regim de urgenţă

Şoferii băuți şi fără permis care fac accidente mortale să meargă direct la închisoare - Proiect de lege, discutat în regim de urgenţă

Autoritățile propun pedepse mai dure pentru șoferii care se urcă băuți la volan și provoacă accidente cu morţi, astfel că vinovaţii ar putea fi trimiși direct la închisoare.

Şoferii băuți şi fără permis care fac accidente mortale să meargă direct la închisoare - Proiect de lege, discutat în regim de urgenţă
Sursa foto: Facebook/ Politia Romana
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2022   •   12:58

Potrivit unui proiect de lege care urmează să fie discutat în regim de urgență, șoferii care conduc băuți și provoacă accidente mortale ar putea fi trimiși direct la închisoare, fiind valabil și pentru persoanele care se urcă la volan fără a avea permis auto.

Statisticile arată că cele mai grave accidente din toată Europa se produc în România. 

Potrivit unui sondaj, 70% dintre șoferi consideră că cea mai gravă abatere este consumul de băuturi alcoolice la volan.

Cu toate acestea, unul din 10 români recunoaște că a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

De asemenea, șoferii susțin că au condus sub influența băuturilor alcoolice din mai multe motive.

Astfel, 26% dintre cei chestionați au afirmat că nu simțeau că le-a fost afectată capacitatea de a conduce, în timp ce 25% au spus că se aflau într-o situație de urgență sau aveau o distanță mică de parcurs.

Totodată, 11% dintre șoferii care au participat la sondaj au declarat că nu se așteptau să fie opriți și verificați de poliție.

În această situație, scopul autorităților este acela de a reduce numărul accidentelor provocate de persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice, sancțiunile urmând să fie din ce în ce mai aspre, una dintre acestea fiind chiar închisoarea.

×
Subiecte în articol: sofer baut inchisoare proiect de lege
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close