Antena 3 CNN Actualitate Şoferi BLOCAŢI în zăpadă, pe Autostrada A1: Aşteptăm ARMATA!

Şoferi BLOCAŢI în zăpadă, pe Autostrada A1: Aşteptăm ARMATA!

Şoferi BLOCAŢI în zăpadă, pe Autostrada A1: Aşteptăm ARMATA!
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2014   •   16:43
Sute de oameni sunt blocaţi pe Autostrada A1, chiar la 40 de kilometri de Capitală. Oamenii nu mai pot înainta, viscolul este extrem de puternic şi autorităţile nu intervin, conform oamenilor.
 
Viorel Aciobăniţei, unul dintre şoferii blocaţi pe A1, a explicat că oamenii sunt blocaţi acolo de patru ore şi că autorităţile nu mai răspund. "Veştile sunt nişte minciuni, suntem de patru ore aici. La câteva maşini în faţă este un plug care stă cu noi degeaba. Nu face nimic. Am sunat la 112, la Poliţie, peste tot, nu ne bagă nimeni în seamă. "
 
De asemenea Veronica Marinescu, blocată în acelaşi loc, a explicat: "Am trecut de carambol, am mers un kilometru şi acum stăm. Maşinile sunt acoperite de zăpadă, degeaba încercăm să le deszăpezim noi, că vântul cred că bate cu 100 km/h. Am citit pe internet că un oficial de la Poliţie spunea că nimeni nu e uitat şi că toată lumea să stea liniştită. Suntem sute de maşini, poate şi mai mult, nu 30 de maşini. Nu putem ieşi din maşină, ar trebui cineva să îşi aducă aminte de drum, că există. Ce pot să vă spun despre Poliţie este că ar fi trebuit să ne prevină. În Piteşti nu am văzut o maşină a Poliţiei. Nu ni s-a spus nimic. Nici urmă de Poliţie. Cred că a venit o singură maşină la accident, pe celălalt sens."

Emilian Buican, comisar şef Poliţia Autostrăzi, a explicat că a fost vorba despre un accident şi de aceea s-a blocat circulaţia şi că aşteaptă, la rândul său, intervenţia Armatei.

"În urmă cu trei ore a fost un kilometru la borna kilometrul 51. S-a creat un ambuteiaj acolo. Mai sunt 60 - 70 maşini blocate. Avem sprijinul Armatei şi cred că în maxim o oră putem să eliberăm zona. Utilajele folosite pentru deszăpezire sunt depăşite, învechite. În acest blocaj sunt chiar şi utilajele noastre, pentru că şi conducătorii auto nu respectă instrucţiunile noastre. Suntem, astfel, obligaţi să aşteptăm să intervină armata."
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close