Antena 3 CNN Actualitate Şoferi furaţi la pompă, la o benzinărie Lukoil din Ciolpani. Staţia a fost închisă de Protecţia Consumatorilor

Şoferi furaţi la pompă, la o benzinărie Lukoil din Ciolpani. Staţia a fost închisă de Protecţia Consumatorilor

Şoferii care alimentau la o benzinărie Lukoil din Ciolpani erau furaţi la pompă, după ce aceasta afişa consum fără ca pistolul să fie acţionat. Staţia a fost închisă de Protecţie Consumatorilor.

de Alin Tarnovschi    |    17 Noi 2023   •   12:48

O benzinărie din Ciolpani, județul Ilfov, arăta consum fără a fi acționat pistolul din pompa de alimentare. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a aplicat o amendă de 55.000 de lei și a oprit activitatea.

În urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, sub coordonarea directorului general al Direcției Generale de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a desfășurat verificarea la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani, județul Ilfov, aparținând operatorului economic Lukoil.

"Am primit informația legată de la pompă în urmă cu foarte puțin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea și sancționarea acestuia. Indiferent de cât de puțini bani sunt aşa și indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat”, a spus Paul Anghel, director general ANPC.

La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înșelătoare - nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât și referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine.

Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100, iar la ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37.

"La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător", spun reprezentanții ANPC.

Pentru abaterile de la legislația în vigoare, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat o amendă în valoare de 55.000 lei și ca măsură complementară s-a oprit temporar prestării de servcii, până la remedierea deficiențelor pentru stația controlată.

Indiferent de cât de puțini bani sunt "făcuți" aşa și indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat. ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor LUKOIL Romania

Publicată de Paul Anghel pe Joi, 16 noiembrie 2023

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close