Antena 3 CNN Actualitate Crăciunul unui şofer român de TIR blocat la Dover: "Francezii şi-au bătut joc de noi, englezii s-au comportat foarte uman!"

Crăciunul unui şofer român de TIR blocat la Dover: "Francezii şi-au bătut joc de noi, englezii s-au comportat foarte uman!"

Mii de TIR-uri sunt, în continuare, blocate în apropiere de portul Dover din cauza restricţiilor impuse în contextul apariţiei noii tulpini de coronavirus. Între miile de şoferi se află numeroşi români care au petrecut Crăciunul în cabina camionului.

Crăciunul unui şofer român de TIR blocat la Dover: "Francezii şi-au bătut joc de noi, englezii s-au comportat foarte uman!"
de Georgiana Adam    |    25 Dec 2020   •   17:20

Alexandru este unul dintre aceştia. TIR-ul său trebuia să livreze marfă în Belgia. Însă traseul obişnuit i-a fost întrerupt.

"Am fost scoşi de pe autostradă şi ne-au dus într-un aeroport dezafectat de lângă Dover, cu o capacitate de 6.000 de camioane. Asta se întâmpla marţi. Azi (vineri) ne-au făcut testul COVID. Aştepăm să fim redirecţionaţi către Dover. Sunt multe camioane în multe puncte de aşteptare (...) Cam 40% (dintre şoferii blocaţi lângă Dover) sunt români, 40%, bulgari şi restul, alte naţionalităţi", s-a confesat românul într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Copiii lui Alexandru sunt mari: au 19, 24 şi 25 de ani. Ei fost nevoiţi să se împace cu gândul că tatăl lor îşi petrece, fără voia sa, Crăciunul pe ţărmul unei ţări străine, ţinut în aşteptate de deciziile luate de oameni străini.

"E o mare supărare (în familia sa, n.r.). Supărare pe francezi, care şi-au bătut joc. Englezii s-au comportat foarte uman, au făcut şi ei ce au putut, însă la o situaţie cu mii de camioane...", a spus românul.

Blocajul de la Dover, declanşat după ce Franţa şi-a închis graniţele cu Regatul Unit

Miile de şoferi de TIR sunt blocaţi de duminică în Anglia, după ce Franţa şi-a închis graniţa, ca măsură preventivă în faţa pericolului reprezentat de noua tulpină de COVID, detectată în Anglia şi cu 70% mai contagioasă decât tulpina dominantă în prezent.

Miercuri, Londra şi Parisul au ajuns la un acord conform căruia şoferii trebuie să fie supuşi unui test rapid împotriva virusului înainte de a li se permite să traverseze Canalul Mânecii cu vaporul sau prin Eurotunel.

Guvernul britanic şi-a intensificat eforturile de a reduce cozile de camioane.

Ministerul Apărării din Regat a anunţat, vineri, că trimite alţi 800 de militari la Kent pentru a ajuta la sporirea capacităţii de testare, pentru a reduce cozile de vehicule şi pentru a asigura că traficul prin Dover se poate relua la un ritm mai apropiat de cel normal.

Autorităţile de la Londra au trimis anterior la faţa locului 300 de soldaţi. Cu toate acestea, este de aşteptat ca situaţia să se deblocheze abia peste mai multe zile.

 

×
Subiecte în articol: Dover şoferi români
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close