Antena 3 CNN Actualitate Șoferii români de TIR i-au furat pe colegii lor din Europa, în parcări. Prejudiciul, peste un milion de euro

Șoferii români de TIR i-au furat pe colegii lor din Europa, în parcări. Prejudiciul, peste un milion de euro

Mai mulţi şoferi de TIR din Argeş şi Dâmboviţa prinși că furau de la alţi colegi de breaslă marfă şi combustibil, în parcările din Europa.

sofer tir
Sursa foto: Sabine van Wechem/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2021   •   10:03

Procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 46 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat.   

Concomitent cu activităţile desfăşurate pe teritoriul României, au fost efectuate alte 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor membri ai grupului infracţional, pe teritoriul Germaniei. 

”În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2015 – 2021, pe teritoriul României, s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni contra patrimoniului, aceştia săvârşind peste 100 de infracţiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro. Furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 şi A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea oraşelor Münster şi Osnabrück”, precizează, într-un comunicat de presă, DIICOT.  

Peste 100 de infracţiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări

Autorii furturilor care erau şi administratori de societăţi comerciale, sub aparenţa executării unor activităţi de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopţii sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări(cantităţi mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cantităţi mari de combustibil, etc.).  

Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării, la preţuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obţinerii unor venituri ilicite.   Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că liderii grupării erau cei care organizau deplasările în străinătate, asigurând logistica privind transportul şi totodată participau activ la comiterea infracţiunilor de furt împreună cu ceilalţi membri.   

 

 

×
Subiecte în articol: TIR şoferi
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close