Antena 3 CNN Actualitate Şoferii de microbuz din Suceava nu-şi învaţă lecţia. Pasagerii călătoresc înghesuiţi ca sardinele

Şoferii de microbuz din Suceava nu-şi învaţă lecţia. Pasagerii călătoresc înghesuiţi ca sardinele

Şoferii de microbuz din Suceava nu-şi învaţă lecţia. Pasagerii călătoresc înghesuiţi ca sardinele
28 Aug 2012   •   23:04

Şoferii de microbuz nu-şi învaţă lecţia nici cu preţul sângelui. Înghesuie pasageri în picioare, pe culoar, fără să le pese că riscă să curme vieţi omeneşti. După accidentul de luni, din Suceava, azi cursele erau din nou pline ochi. O singură măsură de precauţie şi-au luat şoferii: i-au dat jos pe oameni la intrarea pe drumurile europene, unde ştiau că poliţiştii au ieşit marţi, tot după accident, să-i ia la control.

Siguranţa e pe ultimul loc în acest microbuz. Nouă oameni călătoresc fără nicio măsură de protecţie, pe drumul dintre Moara şi Suceava. În timp ce maşina merge cu viteză, ei se clatină, în picioare, pe culoar. Nici n-au de ce se ţine. Se pot răni şi la prima frână. Tot spre Suceava mergeau luni, înghesuiţi, şi pasagerii din microbuzul care s-a lovit de o cisternă.

Un tânăr a murit, 20 de oameni au trecut pe lângă moarte. În total, 21 de suflete înghesuite într-un microbuz cu numai 14 locuri. Un bilanţ tragic, pe care companiile de transport par să nu dea doi bani.

Urcă cine vrea, scapă cine poate. Acesta pare să fie sloganul şoferilor de microbuz, care ar face orice să-şi îngroaşe câştigurile. Uneori, chiar cu complicitatea firmelor de transport.

Nu e însă o glumă, iar imaginile de mai jos vorbesc de la sine. Şi pe ruta Ciprian Porumbescu-Suceava, scăldată luni în sânge, aceleaşi nereguli: cinci oameni au urcat în plus în microbuz. Aici, însă, şoferul e mai precaut. Nu cu pasagerii, ci cu buzunarul lui. Ca să nu fie amendat, îi dă jos pe oameni înainte să intre pe Drumul European. Fix înainte să fie tras pe dreapta. Chiar şi aşa, poliţiştii descoperă alte nereguli.

Din grabă sau din inconştienţă, şoferii nu respectă adesea timpul de odihnă şi gonesc obosiţi spre destinaţie. La fel a făcut şi şoferul cisternei care s-a ciocnit luni de microbuzul încărcat cu oameni. A fost amendat cu 8000 de lei. Şi firma transportatoare va plăti. Între timp, victimele lor se refac pe patul unui spital.

Însă tragedia s-ar putea repeta oricând pe şoselele din România, unde legea este încălcată în fiecare zi.



×
Subiecte în articol: microbuz
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close