Antena 3 CNN Actualitate Şoferii din Galaţi şi Satu Mare au protestat faţă de noua taxă auto

Şoferii din Galaţi şi Satu Mare au protestat faţă de noua taxă auto

Şoferii din Galaţi şi Satu Mare au protestat faţă de noua taxă auto
20 Dec 2008   •   19:23

Sute de şoferi au protestat sâmbătă în ţară, impotriva taxei auto triplate. Oamenii au adresat critici fostului Guvern Tăriceanu şi mesaje noului executiv condus de Emil Boc. În opinia, lor triplarea taxei de înmatriculare nu a urmărit decât protejarea afacerilor firmelor fostului premier. Mărirea taxei auto i-a scos în stradă atât pe şoferii din Galaţi, cât şi pe cei din Satu Mare.
Aproape 100 de conducători auto au dat peste cap traficul rutier din Galaţi cerând anularea taxei de înmatriculare. Cu pancarde pe geamuri şi cu steaguri tricolore arborate la retrovizoare şoferii s-au oprit în faţa prefecturii. O delegaţie a şoferilor a înmânat prefectului un memoriu. Şi la Satu Mare conducătorii auto au ieşit în stradă. După un marş prin oraş, şoferii s-au oprit pe platoul din faţa prefecturii. Ei au scandat timp de două ore lozinci împotriva guvernului şi a costului noii taxe auto. Şoferi spun că sunt revoltaţi că au plătit pentru unele maşini sub 1.000 de euro, iar acum sunt nevoiţi să achite de cel puţin trei ori pentru taxă.
Singura soluţie de a scăpa de taxa auto, spun protestatarii, este înmatricularea autoturismelor în Bulgaria sau Germania.

Antena 3

×
Subiecte în articol: taxa auto
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close