Şoferul autocarului răsturnat la Brăila, acuzat că avea viteză prea mare

de A.M.P    |    20 Aug 2015   •   09:29

Trei copii şi-au pierdut viaţa în accidentul de autocar din Brăila. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie şi au reuşit, în timp record, să-i salveve pe ceilalţi pasageri şi apoi să-i interneze în spital.

Turiştii care nu au avut nevoie de spitalizare şi-au petrecut noaptea într-un internat din oraş. Acum, supravieţuitorii speră să ajungă cât mai repede spre casă, în Republica Moldova.

Oamenii aflaţi în autocarul care s-a răsturnat ieri dimineaţă în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila sunt încă în stare de şoc şi spun că şoferul mergea cu o viteză prea mare.

Turiştii îşi amintesc momentele dinaintea accidentului şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt în viaţă.

Autorităţile le-au asigurat turiştilor cazare, până când un alt autocar îi va duce acasă.

Turiştii moldoveni şi ucraineni se întorceau din Turcia când şoferul turc a pierdut controlul volanului într-o curbă, a ieşit pe câmp şi s-a răsturnat. Trei copiii, doi dintre ei fraţi, de 8 si 15 ani, au murit pe loc. Alte 25 de persoane au fost transportate la spital.

Bărbatul care conducea autocarul a scăpat cu răni uşoare dar cel de-al doilea şofer a fost şi el rănit grav la cap.

În urmă cu zece zile o altă tragedie s-a petrecut pe Autostrada Soarelui cu un autocar ucrainean în care se aflau 51 de turişti. Doi oameni au murit atunci. 

x close