Antena 3 CNN Actualitate Solicitarea de eliberare din funcţie a lui Aurelian Şoric, avizată de prefectul de Neamţ

Solicitarea de eliberare din funcţie a lui Aurelian Şoric, avizată de prefectul de Neamţ

Solicitarea de eliberare din funcţie a lui Aurelian Şoric, avizată de prefectul de Neamţ
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Noi 2010   •   14:09

Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a avizat favorabil solicitarea Inspectoratului General al Poliţiei Române de eliberare din funcţie a şefului IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, informează Mediafax. Solicitarea vine după ce Corpul de Control al Ministerului de Interne a efectuat mai multe verificări la IPJ Neamţ.

"Mi s-a cerut avizul, pe care l-am dat. Este un aviz consultativ", a declarat Mihai Archip, pentru sursa precizată.

Prefectul a specificat că că avizul respectiv nu presupune o demitere iminentă a şefului IPJ Neamţ şi că decizia în acest sens va aparţine ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

"E o acţiune premergătoare (n.r. - avizul său consultativ) luării unei decizii. Este posibil să nu fie nicio decizie", a mai spus prefectul judeţului Neamţ.

Acţiunea de control a Ministerului de Interne a fost demarată în urma zvonurilor potrivit cărora între comisarul şef Aurelian Şoric şi clanurile de interlopi din judeţul Neamţ ar exista afaceri dubioase.

Aurelian Şoric şi interlopul Gheorghiţă Mararu nu erau, se pare, doar vecini, aşa cum susţine comisarul-şef, ci şi prieteni. Jurnalul Naţional publică în ediţia de luni fotografii din care reiese că Şoric obişnuia să îşi lase maşina chiar în curtea lui Gheorghiţă Mararu. Asta deşi Şoric a declarat în nenumărate rânduri că nu a avut prea multe tangenţe cu Mararu.

Mai mult, Şoric este acuzat de mai mulţi subalterni că a făcut presiuni asupra lor pentru a nu deranja interesele fraţilor Gheorghe şi Bogdan Mararu. Comandantul Poliţiei Roznov, Constantin Nechita a trimis anul trecut mai multe sesizări prin care îl acuza pe Şoric că i-ar fi divulgat identitatea de ofiţer implicat în anchetarea faptelor comise de clanul Mararu.

"La solicitarea lui Mararu Gheorghe, inspectorul-şef Şoric V. Aurelian a acceptat şi dispus prin exercitarea funcţiei sale acte şi dispoziţii abuzive împotriva mea, în scopul satisfacerii dorinţei de răzbunare a interlopului Mararu Gheorghe, pentru activitatea desfăşurată de mine anterior", susţinea Constantin Nechita, potrivit Jurnalul Naţional.

Şi subofiţerului Adrian Anton susţine că a avut de suferit, pentru că i-a amendat în trafic în mod repetat pe fraţii Mararu, scrie aceeaşi sursă. Acestuia i-a fost desfăcut contractul de muncă în urma unei acuzaţii de hărţuire sexuală, care a fost dovedită falsă în instanţă, iar denunţătoarea a fost condamnată.




×
Subiecte în articol: Aurelian Soric prefect Neamţ
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close