Antena 3 CNN Actualitate Senatorii au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Tăriceanu. Gafă a fostului premier: "În 30 de ani de când sunt în politică, nu am făcut nicio faptă legală"!

Senatorii au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Tăriceanu. Gafă a fostului premier: "În 30 de ani de când sunt în politică, nu am făcut nicio faptă legală"!

Senatorii au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Tăriceanu. Gafă a fostului premier: "În 30 de ani de când sunt în politică, nu am făcut nicio faptă legală"!
Sursa foto: Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu
03 Iun 2019   •   18:27

Solicitarea DNA a fost respinsă de senatori. Călin Popescu Tăricearu scapă de urmărirea penală. 71 de voturi au votat contra cererii DNA, și doar 38 de ”pentru”.

Știrea inițială: Călin Popescu Tăriceanu e în așteptarea rezultatelor votului senatorilor pe tema cererii DNA de începere a urmăriri penale. Procedura a ajuns luni în plen, la mai bine de șase luni de la cererea procurorilor.

În pledoaria sa în fața senatorilor, ușor emoționat, Tăriceanu a comis o gafă: "În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică, am fost pe rând deputat, ministru, prim ministru, președinte al Senatului și nu am făcut niciodată vreo faptă legală", a spus Tăriceanu, pledându-și nevinovăția.

"Ceea ce vrea DNA astăzi să facă nu este să mă trimită în fața unei instanțe, pentru că ei știu că nu au dovezi în acest sens, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică", a mai spus șeful Senatului.

Liberalii anunțaseră că votează pentru cererea DNA

Vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL), a anunţat, după şedinţa de luni a Biroului permanent, că senatorii liberali vor vota în favoarea încuviinţării începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu, în timp ce PSD şi ALDE, care deţin majoritatea în Senat, vor vota împotrivă. 

Votul a fost secret cu bile, în urma căruia plenul va încuviinţa sau nu cererea DNA. 

Comisia juridică din Senat a dat săptămâna trecută un raport referitor la începerea urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, după ce în comisie s-au pronunţat 3 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 2 abţineri. 

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri a DNA, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei. 

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close