x close

Solstiţiul de vară 2017: 21 iunie, debutul verii astronomice, este cea mai lungă zi a anului

de S.T.    |    21 Iun 2017   •   09:28
Solstiţiul de vară 2017: 21 iunie, debutul verii astronomice, este cea mai lungă zi a anului 534 Foto: pixabay.com

Solstiţiul de vară 2017. Solstiţiul de vară, 21 iunie, este cea mai lungă zi a anului 2017, eveniment care marchează debutul verii astronomice. Un moment semnificativ al anului, solstiţiul de vară este asociat cu diverse tradiţii populare în toată lumea, de sorginte păgână şi creştină.

Solstiţiul de vară 2017. Potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, în jurul datei de 21 iunie, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°. Este momentul solstiţiului de vară, care marchează începutul verii astronomice.

Solstiţiul de vară 2017. Pământul execută atât o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor păstrează (în prima aproximaţie) o poziţie fixă în spaţiu, ea fiind înclinată pe planul orbitei Pământului (numit planul eclipticii) cu 66° 33'. Datorită acestui fenomen, cele două emisfere terestre sunt luminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

Solstițiul de vară 2017. Legede și vrăji de solstițiul de vară

Solstițiul de vară 2017. Legede și vrăji de solstițiul de vară. La români, solstiţiul de vară este legat de sărbătoarea Sânzienelor, marcată în ziua de 24 iunie. Sânzienele sunt, în mitologia românească, zâne bune din clasa ielelor, dar care atunci când nu le este respectată sărbătoarea devin surate cu Rusaliile, care sunt zâne rele.

Solstițiul de vară 2017. Legede și vrăji de solstițiul de vară. Noaptea de Sânziene este înconjurată de o aură de mister şi magie, fiind favorabilă vrăjilor şi descântecelor de dragoste.

Solstițiul de vară 2017. Cum afectează solstițiul de vară 2017 zodiile

Solstițiul de vară 2017. Legede și vrăji de solstițiul de vară. Coroniţele de Sânziene lăsate noaptea afară puteau asigura fetele că vor face nuntă în vară, în cazul în care erau găsite dimineaţa acoperite de rouă. Florile culese de Sânziene, aşezate sub pernă în noaptea de 23 spre 24 iunie, le puteau ajuta pe fete să îşi vadă în vis viitorul soţ.

Citeşte mai multe despre:

solstitiu traditii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati