Antena 3 CNN Actualitate "Soluţia" CFR pentru întârzieri: Includerea lor în Mersul Trenurilor

"Soluţia" CFR pentru întârzieri: Includerea lor în Mersul Trenurilor

"Soluţia" CFR pentru întârzieri: Includerea lor în Mersul Trenurilor
08 Dec 2009   •   11:55

Începând de sâmbătă, trenurile nu vor mai avea întârzieri. Asta cel puţin pe hârtie, pentru că ele au fost incluse în noul Mers al Trenurilor, prin lungirea oficială a timpului de parcurs până la destinaţie.

În noul orar, durata unor călătorii cu trenul a fost mărită chiar şi cu o oră şi jumătate. Oficialii din Ministerul Transporturilor recunosc situaţia şi spun că nu pot rezolva, cel puţin deocamdată, problema întârzierilor.

Întârzierile au fost incluse în noul Mers al Trenurilor prin lungirea oficială a timpului de parcurs până la destinaţie.

În unele cazuri, diferenţa de timp în care acelaşi tren străbate aceeaşi distanţă depăşeşte o oră şi jumătate, susţin ziariştii de la Gândul.

Este cazul trenului accelerat Iaşi-Timişoara, care va străbate cei 815 kilometri în 17 ore şi două minute, în loc de 15 ore şi 32 de minute, cum se întâmplă în prezent.

Aceeşi situaţie se regăseşte şi pe ruta Bucureşti-Satu Mare, în lungime de 782 kilometri.

De sâmbătă, durata unei călătorii pe această rută creşte cu o oră, ajungând la 14 ore şi 59 de minute. O întârziere oficială va înregistra şi trenul Intercity Bucureşti-Arad, care va străbate cei 626 kilometri cu 33 de minute în plus.

Oficialii Ministerului Transporturilor recunosc situaţia. Spun însă că au mărit doar timpul de parcurs al trenurilor care, statistic, au demonstrat că înregistrează întârzieri în fiecare zi. Aceştia au mai precizat că întârzierile sunt cauzate de starea proastă a infrastructurii.

Potrivit statisticilor oficiale ale ministerului, din totalul reţelei feroviare, peste 5.000 de kilometri sunt scadenţi la reparaţii capitale. În aceeaşi situaţie se mai află şi aproape 11.000 de poduri şi podeţe.

Antena 3

×
Subiecte în articol: CFR tren intarzieri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close