Antena 3 CNN Actualitate Soluţia ingenioasă găsită de un tânăr pentru a scăpa de facturi: "Mă bate gândul să fac o rată, să-mi cumpăr și să locuiesc în ea"

Soluţia ingenioasă găsită de un tânăr pentru a scăpa de facturi: "Mă bate gândul să fac o rată, să-mi cumpăr și să locuiesc în ea"

Românii fac cu greu față scumpirilor din ultima perioadă, așa că în încercarea de a se descurca cu banii, unii caută soluții disperate.

Soluţia ingenioasă găsită de un tânăr pentru a scăpa de facturi: "Mă bate gândul să fac o rată, să-mi cumpăr și să locuiesc în ea"
Sursa foto: getty images | Pekic
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2023   •   17:52

Este cazul unul tânăr care a explicat pe o rețea de socializare că are în plan să renunțe la locuința închiriată în care stă și să se mute într-o autorulotă.

"Mă bate gândul să fac o rată și să-mi iau o rulotă ca să trăiesc în ea. Din niște calcule rapide aș ieși mai ieftin decât cum dau acum 1500 ron pe chirie. 

În general nu am nevoie de mult spațiu. Are cineva vreo experiență cu asta? Sfaturi? Cum e cu parcatul la noi? 

Legislație pentru așa ceva există sau poți s-o pui unde te taie capul? Un duș aș putea face la sală sau la lucru. Poate mă trezește careva la realitate", a scris un tânăr pe Reddit.

Acesta a primit mai multe sfaturi de la utilizatorii platformei, în comentarii.

"Iarna e frig, vara e cald. Izolația termică e foarte proastă la orice rulotă. Ca să ai confort termic trebuie o grămadă de energie. De unde alimentezi cu energie electrică? Dar cu apă?

Unde deversezi deșeurile de la toaletă și duș? Dușul la muncă sau la sală nu vor merge mereu. Ce te faci de sărbători când nu mergi la muncă și sala e închisă?

Cum speli hainele? Spălătorii de haine nu prea sunt pe la noi cum sunt în alte țări" sau

"Cu parcatul cred că te descurci deocamdată că la noi e încă haos, dar va trebui să te muți destul de des (consumi benzină și timp). Dacă vede lumea că locuiești într-un loc, sigur cineva va trimite poliția peste tine", sunt câteva dintre răspunsurile primite.

"Mi-am convertit eu o dubă în autorulotă, și am absolut tot confortul dintr-o garsonieră. Curent, duș, încălzire și apă caldă pe motorină, aragaz cu butelie. 

Cea mai mare problemă este apa (nu de băut). Am un bidon de 110 L și te ține cam 4-5 zile, dacă economisești ca lumea. Dar ieși destul de scump cu convertitul 20k euro", spune un alt utilizator.

×
Subiecte în articol: rulota facturi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close