Antena 3 CNN Actualitate Soluții pentru reducerea riscurilor pentru fumători

Soluții pentru reducerea riscurilor pentru fumători

Soluții pentru reducerea riscurilor pentru fumători
17 Mai 2019   •   18:55

Peste un miliard de oameni fumează în toată lumea. Indiferent de tipul de țigaretă, tradițională, electronică, pe vapori sau dispozitive care încălzesc tutunul. În același timp, peste șapte milioane de oameni, la nivel global, mor din cauza bolilor provocate de dependența de tutun. 

În România, peste un sfert din populație, cu vârsta de peste 15 de ani, fumează. În ciuda reducerii fumatului în lume, în general, asistăm și la o creștere a populației în timp, de aceea numărul fumătorilor în viitorul apropiat va rămâne cam același, spun specialiștii. 

„România se află în Europa de Est, iar în Europa de Est, de sus până jos, există un număr foarte mare de fumători, în special în rândul bărbaților. Femeile sunt într-o situație mai bună, nu fumează atât de mult, dar tot mor din cauza bolilor care ucid fumătorii. Deci, atât bărbații, cât și femeile din România, au nevoie de opțiuni ca să renunțe complet la fumat”.

„Știu că pot renunța brusc sau pot folosi medicamente sau pot primi sprijin de la diverse organizații, dar unii descoperă că le este mai bine să treacă la produse de tutun mai sigure cu costuri mai mici pentru sănătatea lor”, au spus specialiștii. 

Dispozitivele care încălzesc tutunul sunt disponibile în toată lumea. Producătorii susțin că datele clinice arată că există o reducere de 90% a substanțelor chimice, comparativ cu fumatul tradițional. 

„Primul lucru important pe care trebuie să îl știm despre produsele cu tutun încălzit este că nu ard tutunul. Tocmai arderea tutunului produce marea majoritate a chimicalelor dăunătoare care cauzează bolile asociate fumatului”. 

 

×
Subiecte în articol: fumatori solutii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close