Antena 3 CNN Actualitate Şomajul a crescut în România, iar în unele oraşe chiar s-a dublat. Veştile proaste de la companiile de stat continuă

Şomajul a crescut în România, iar în unele oraşe chiar s-a dublat. Veştile proaste de la companiile de stat continuă

Şomajul a crescut în România, iar în unele oraşe chiar s-a dublat. Veştile proaste de la companiile de stat continuă
Sursa foto: Foto: blog.resumehub.com
de M.Z.    |    13 Sep 2013   •   09:43

Tot mai mulţi români îngroaşă numărul şomerilor. În ultimii cinci ani, şomajul a crescut în aproape toate judeţele din ţară, iar în unele cazuri s-a dublat chiar faţă de anul 2008. 

 
Cel mai mult au avut de suferit locuitorii din Bistriţa, Dolj şi Satu Mare. În Bistriţa, numărul şomerilor a crescut cu 123%, iar în Dolj cu 103%. În acest judeţ, dealtfel, sunt şi cei mai mulţi şomeri: peste 27.000 de doljeni primesc ajutor de somaj
 
Nici angajaţii din Capitală nu au scăpat fără emoţii. Peste 22.000 de persoane primesc acum ajutor social de la stat, cu 21% mai mulţi decât în 2008.
 
Falimentul unor firme din zonă a afectat şi Ilfovul. Chiar dacă numărul de şomeri este încă destul de mic, în jur de 2.800, a ajuns totuşi la un nivel dublu faţă de 2008. 
 
Avalanşa şomerilor a ocolit doar trei judeţe, vorbim despre Iaşi, Covasna şi Caraş-Severin. În aceste zone, numărul şomerilor s-a redus cu 4-15%.
 
Veştile proaste continuă să vină însă, şi o parte chiar din partea companiilor de stat. S-a stabilit că luna aceasta vor pleca acasă 4.230 de persoane de la Poştă şi societăţi de producere a agentului termic, iar alte 4.500 vor fi disponibilizate de la companiile CFR şi Hidroserv, divizie din cadrul Hidroelectrica.
 

×
Subiecte în articol: somaj someri
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close