Antena 3 CNN Actualitate SONDAJ: Ancheta în cazul Caracal s-a făcut profesionist?

SONDAJ: Ancheta în cazul Caracal s-a făcut profesionist?

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Ancheta în cazul Caracal s-a făcut profesionist?"

SONDAJ: Ancheta în cazul Caracal s-a făcut profesionist?
10 Ian 2020   •   20:19

UPDATE:

Telespectatorii au putut vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 1,8% au răspuns DA și 98,2% au răspuns NU.

----------------------------

Știre inițială

Cum e când suspectul numărul unu declară mai întâi că a omorât-o pe Luiza, iar apoi spune că nu și că aceasta ar fi fost răpită de alți doi indivizi de la el din casă.

Mulți spun că minte acum, dar dacă a mințit nu cumva a făcut-o și cu alte ocazii? Când este crezut și când nu este crezut?

Cât din toată acesată anchetă depinde de toanele lui Dincă? Au fost momente în care anchetatorii dădeau niște detalii care în loc să lămurească lucrurile, dădeau naștere la mai multe întrebări.

Ultima încercare a lui Gheorghe Dincă de a intoxica anchetatorii cu o nouă variantă legată de cea de-a doua victima a sa, Luiza Melencu, nu a avut sorţi de izbândă şi nu a răsturnat nimic din probatoriul realizat de procurorii DIICOT.

Surse judiciare au confirmat, pentru Monitorul Justiţiei, că Gheorghe Dincă a retractat că ar fi ucis-o pe Luiza, apoi a aruncat două nume de persoane complici pe masa anchetatorilor, M.P. si S.B. , pe care Dincă le-a descris fizic.

S-a dovedit a fi ficţiune, pentru că procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces, au găsit doar o singură femeie în România cu acest nume, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţi erau câţiva dar nici ei nu corespundeau.

S-a făcut imediat, în cazul lor, recunoaştere de pe planşe foto şi Dincă nu a recunoscut pe nimeni, acest aspect fiind susţinut în spaţiul public şi de avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obîrşan, care au participat la audierea din 9.01.2020. Astfel, Gheorghe Dincă s-a încurcat în propriile minciuni.

Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. Astfel, rechizitoriul este finalizat, urmând să fie trimis pentru confirmare la Procurorul general al României, după care să ajungă la instanţa Tribunalului Olt.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Ancheta în cazul Caracal s-a făcut profesionist?"

Telespectatorii pot vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

De ce a repetat aproape obsesiv Dincă "Totul este în regulă", când a fost față în față cu jurnaliștii?

"După părerea mea, e un mesaj  pentru cei care se tem că dezvăluirile lui ar fi putut să fie altfel decât au fost în ultimă instanță spuse în fața procurorilor", a spus jurnalistul Ioan Spânu.

Declarația schimbată a lui Dincă schimbă datele problemei în cazul Caracal?

"Da, schimbă. Juridic vorbind, ar trebui să schimbe totul. Batjocura făcută de DIICOT în cazul Alexandrei și al Luizei s-a bazat 99,9% pe declarația acestui individ. Dacă își schimbă declarația, se schimbă și cursul anchetei", a afirmat Alexandru Cumpănașu. 

"În afară de declarația lui Dincă, nu am văzut absolut nicio probă că Luiza ar fi fost ucisă. Îmi susțin părerea că fiica mea trăiește. Niciun minut nu m-am îndoit să Luiza nu trăiește", a declarat, la Subiectiv față în față, Monica Melencu, mama Luizei.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă cazul caracal
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close