Antena 3 CNN Actualitate Sondaj: Aproape 70% dintre români cred că autorităţile comit abuzuri

Sondaj: Aproape 70% dintre români cred că autorităţile comit abuzuri

Sondaj: Aproape 70% dintre români cred că autorităţile comit abuzuri
Sursa foto: Foto: visualphotos.com
30 Mai 2011   •   17:49

Peste două treimi dintre români sunt de părere că autorităţile comit abuzuri, iar 33% cred că România este stat poliţienesc. Acestea sunt câteva dintre rezultatele unui sondaj de opinie, realizat luna trecută.

Sondajul de opinie realizat de Avangarde, la comanda Jurnalului Naţional, arată că 44% dintre cei intervievaţi cred că în România telefoanele sunt interceptate, 30% - ilegal şi numai 13% legal, cu mandat de la judecător.

Întrebaţi la comanda cui cred că se interceptează ilegal telefoanele, 16% au spus că a lui Traian Băsescu, 4% - a Guvernului, 2% - a Poliţiei, 1% - la comanda lui Emil Boc.

La întrebarea dacă România este stat de drept sau stat poliţienesc, 39% dintre respondenţi spun că România este stat de drept, iar 33% că este stat poliţienesc. Pe de altă parte, 42% dintre cei chestionaţi consideră că presa nu reprezintă o vulnerabilitate pentru statul român, în timp ce 35% cred acest lucru.

Raportul între cei care sunt de acord ca în numele siguranţei naţionale să le fie restrânse unele drepturi, prin interceptarea telefoanelor, violarea corespondenţei sau percheziţii domiciliare şi cei care nu sunt de acord cu aceste practici este destul de strâns: 47% - nu, 42% - da.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 68% dintre cei chestionaţi sunt de părere că autorităţile din România comit abuzuri, iar 13% nu cred acest lucru.

 


×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close