Antena 3 CNN Actualitate Sondaj Avangarde. Cifrele momentului în politică!

Sondaj Avangarde. Cifrele momentului în politică!

La alegerile locale din 27 septembrie, 34% dintre români afirmă că vor vota cu PNL, 27% vor da votul lor PSD, 17% vor vota cu USR-PLUS, 5% cu UDMR și Pro România, 4% se declară în favoarea PMP și PPU, iar 3% aleg ALDE, potrivit sondajului realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde.

Sondaj Avangarde. Cifrele momentului în politică!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    07 Sep 2020   •   19:00

sursa: Avangarde

Totodată, 57% dintre persoanele intervievate au răspuns că țara se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 32% sunt de părerere că direcția este corectă.

sursa: Avangarde

Cercetarea a fost realizată în perioada 3-7 septembrie 2020, pe un eșantion de 800 de persoane. Marja de eroare este de 4%.

SONDAJUL, AICI

"Este un rezultat al votului politic la nivelul întregii țări. Știm că la alegerile locale vor fi diferențe destul de mari, pentru că în unele localități evident că va fi prețuit mai mult omul decât partidul. Suplimentar de asta trebuie să spunem că sunt foarte multe alianțe locale, unele dintre ele conjuncturale, altele nu respectă trendul național, sunt partide care la nivel național sunt în competiție, dar într-o comună sau la nivelul unui județ sau al unui municipiu au format alianțe.

Ca urmare, scorul final pe care îl vom avea și la exit-poll-ul pe care Antena 3 îl va prezenta, ca de fiecare dată, cel mai precis în seara de 27 septembrie, va trebui corectat cu aceste cifre care vin din politica de alianțe destul de diversă a acestor alegeri locale. Oricum, constatăm o poziționare a PNL în continuare pe primul loc, urmat de PSD", a spus Adrian Ursu, în emisiunea 'Esențial' de la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: sondaj avangarde
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close