Antena 3 CNN Actualitate Sondaj Avangarde: ”Ce vrea cu adevărat populația României”

Sondaj Avangarde: ”Ce vrea cu adevărat populația României”

Sondaj Avangarde: ”Ce vrea cu adevărat populația României”
02 Noi 2017   •   21:46

Un nou sondaj de opinie fAvangarde ace valuri pe scena publică. Și oferă o perspectivă mai clară asupra a ceea ce-și doresc majoritatea românilor pe teme fundamentale pentru societate, precum educația, justiția și firește, opțiunea politică.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat joi seara un sondaj exclusiv în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, realizată de Radu Tudor, la Antena 3, pe tema ”Ce vrea cu adevărat populația României?”.

Printre întrebările din sondaj s-au numărat următoarele:

”Ținând cond de faptul că au existat nenumărate discuții despre acest subiect, din punctul dumneavoastră de vedere, atunci când vine vorba despre manualele școlare, cum este mai bine?”.

Cei care au fost supuși acestei întrebări au răspuns într-o proporție de 14% - pentru fiecare materie să existe mai multe versiuni de manuale editate și tipărite de privați; 64% - pentru fiecare materie să existe o singură variantă de manual, editat și tipărit de stat; 11% să existe o singură vaiantă de manual pentru fiecare materie, editată și tipărită de privat; 9% - nu pot aprecia; 2% - nu răspund.

O altă întrebare a fost ”Din punctul dumneavoastră de vedere considerați că ar fi bine ca orice angajat de la stat să fie obligat să se prezinte în fața unei Comisii Parlamentare de anchetă pentru a fi audiat în legătură cu anumite evenimente de interes public?”.

La această întrebare 52 % au răspuns ”Da, ar fi bine”; 28% - ”Nu, nu ar fi bine”; 19 nu pot aprecia; 1% ”Nu răspund”.

La întrebarea „Procurorii şefi ai DNA şi ai Parchetului General să fie numiţi de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii şi nu de către preşedintele României aşa cum se întâmplă până în prezent?", s-au înregistrat următoarele răspunsuri:

Mai degrabă de acord – 49%
Mai degrabă împotrivă – 30%
Nu ştiu – 20%
Nu răspund -1%

Mai departe, la întrebarea „Vârsta minimă pentru a deveni procuror sau judecător să fie de 30 de ani şi să fie necesară o experienţă de minim cinci ani în activităţi juridice?", românii au răspuns astfel:

Mai degrabă de acord – 77%
Mai degrabă împotrivă – 13%
Nu ştiu – 9%
Nu răspund - 1%

De asemenea, românii au fost întrebaţi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid politic ar vota.

Rezultatele arată astfel: PSD - 46%; PNL - 27%; ALDE – 7%; USR - 6%. 

×
Subiecte în articol: sondaj Punctul de întâlnire România
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close