Antena 3 CNN Actualitate Sondaj. Ce cred românii la 10 ani de la aderarea la UE

Sondaj. Ce cred românii la 10 ani de la aderarea la UE

Sondaj. Ce cred românii la 10 ani de la aderarea la UE
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    28 Noi 2017   •   20:54

Peste jumătate dintre români consideră că vocea lor este auzită în Uniunea Europeană, iar mare parte din ei susţin că aderarea României la UE a adus mai multe avantaje decât dezavantaje, arată vocea majorităţii românilor intervievaţi de Comisia Europeană.

Este vorba despre un sondaj realizat cu ocazia împlinirii a 10 ani de când ţara noastră este membră a blocului comunitar. 

Românii consideră că principalul avantaj al aderării a fost dat de găsirea unui loc de muncă într-un stat membru, aspect semnalat de 35% din respondenţi.

Circa 58% din români sunt de acord cu aderarea României la spaţiul Schengen, în timp ce 24% sunt împotrivă, iar ceilalţi sunt nehotărâţi.

Sondajul mai arata ca 46% dintre români consideră că aderarea României la UE a avut mai multe avantaje, 28% au o poziție neutră, iar 25% spun că aderarea a avut mai multe dezavantaje.

Reprezentanța Comisiei Europene în România și-a propus realizarea unui sondaj de opinie, reprezentativ la nivel național, pe populația adultă din România.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 1.000 de persoane, în perioada 10 octombrie - 3 noiembrie.

Sondajul complet, prezentat marți, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, în clipul video de mai jos. 

 


 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire UE sondaj
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close