Antena 3 CNN Actualitate Sondaj național Antena 3. Tinerii din România nu mai cred în democrație: "Nu mai există încredere!"

Sondaj național Antena 3. Tinerii din România nu mai cred în democrație: "Nu mai există încredere!"

Reporterii Antena 3 au stat de vorbă pe stradă cu oameni din 10 județe ale României pornind de la două întrebări importante. Prima a fost legată de nivelul de încredere în democrație, care potrivit unui studiu recent, este mai mic decât oricând, iar a doua întrebare a fost legată de utilitatea votului.

Sondaj național Antena 3. Tinerii din România nu mai cred în democrație: "Nu mai există încredere!"
de Dan Gabor    |    24 Oct 2020   •   00:43

Încrederea în democraţie se confruntă cu cel mai puternic declin în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, în aproape toate regiunile lumii, conform unui studiu realizat de Centrul pentru Viitorul Democraţiei al Universităţii Cambridge.

Studiul se bazează pe opiniile a aproape cinci milioane de persoane din peste 160 de ţări, cu excepţia Indiei şi Turciei, în perioada 1973-2020.

În privinţa celor care au 35 de ani, 55% dintre mileniali, la nivel mondial, se declară nemulţumiţi de democraţie, în timp ce mai puţin de jumătate dintre cei din Generaţia X aveau aceleaşi opinii la aceeaşi vârstă.

Care mai este încrederea românilor în democrație, dar și dacă mai cred în utilitatea votului, aflați din materialul exclusiv prezentat, vineri, la 'Exces de putere', de Oana Zamfir și Adrian Ursu:

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close