x close

Sondaj național exclusiv la Antena 3. Percepția românilor despre evoluția țării

de S.T.    |    01 Feb 2018   •   22:14
Sondaj național exclusiv la Antena 3. Percepția românilor despre evoluția țării 534 Exclusiv

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde a realizat, la comanda Jurnalul și Antena 3, un sondaj de opinie la nivel național cu privire la câteva subiecte sensibile pentru români în anul Centenarului.

Cu privire la anul 2018, cei mai mulți români au declarat că sunt îngrijorați de o eventuală criză economică (10%).
 
Pe locul al doilea în topul amenințărilor se află politicieni/politica, 8% dintre români oferind acest răspuns. Locul al treilea este ocupat de fenomenul corupției, 6% dintre respondenți considerând că aceasta reprezintă o amenințare pentru anul 2018.
 
Majoritatea celor care au răspuns la sondaj consideră că imaginea de țară a României, în ultimul an, fie a involuat (42%), fie a stagnat (33%). Doar o minoritate (23%) consideră că imaginea României a evoluat.
 
La întrebarea deschisă privind identifi­carea unui lucru care funcționează bine în România, 20% dintre cei intervievați au declarat că nimic nu funcționează în țara noastră.
 
De asemenea, 7% au identificat un lucru negativ ca funcționând bine, evident într-un sens ironic, și anume corupția. 3% au indicat mediul de afaceri ca fiind printre lucrurile care funcționează bine, iar câte 2% DNA, Armata și Biserica.
 
 
Pe de altă parte, 14% dintre cei care au răspuns la sondaj au declarat că totul funcționează rău în România, 9% au identi­ficat sistemul sanitar ca fiind principalul lucru care merge rău, 6% Justiția, 5% Educația, iar câte 3% Economia, Parlamentul, conducerea țării sau politica.
 
Sondajul a fost realizat în luna decembrie, între 11 și 19 decembrie, telefonic, pe un eșantion de 800 de respondenți cu o marjă de eroare de +/- 3,4%.

Citeşte mai multe despre:

avangarde Punctul de intalnire sondaj
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati