Antena 3 Actualitate Sondaj: Peste 60% dintre români cred că sunt sănătoşi tun

Sondaj: Peste 60% dintre români cred că sunt sănătoşi tun

27 Oct 2011   •   07:51
Sondaj: Peste 60% dintre români cred că sunt sănătoşi tun
Sursa foto: Foto: zachbedford.blogspot.com
Românii sunt un popor sănătos. Cel puţin aşa se consideră. O arată rezultatele unui sondaj IMAS, efectuat la începutul lunii care susţine că peste jumătate dintre români se cred sănătoşi tun!

Potrivit sondajului, peste 60 % dintre români spun că au o sănătate bună, foarte bună sau chiar excelentă. Aproximativ 80 de procente dintre cei întrebaţi spun că nu suferă de nici o boală. Românii au şi îngrijorări, când vine vorba despre sănătatea proprie.

Peste 39% dintre respondenţi se tem de bolile cardiovasculare şi atacul de cord, în timp ce aproximativ 4% sunt îngrijoraţi de bolile oncologice.

Conform Institutului Naţional de Statistică, bolile cardiovasculare omoară cei mai mulţi români, peste 60 %, iar cancerul este pe locul doi, cu 18 % dintre decese.

Speranţa de viaţă sănătoasă la români este de aproximativ 60 % la bărbaţi, faţă de 61% la femei, la fel ca media europeană. Bărbaţii sunt mai optimişti decât femeile, ei îşi apreciază starea de sănătate ca fiind excelentă şi foarte bună.
 
Get Adobe Flash player
 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close