Antena 3 Actualitate Sondaj: România nu este pregătită pentru intervenţia în Libia. Atitudinea Germaniei este corectă

Sondaj: România nu este pregătită pentru intervenţia în Libia. Atitudinea Germaniei este corectă

de Antena3.ro    |    22 Mar 2011   •   19:06
Sondaj: România nu este pregătită pentru intervenţia în Libia. Atitudinea Germaniei este corectă
Sursa foto: Foto: Mediafax

Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie relevă faptul că cei mai mulţi români consideră că România nu este pregătită pentru o intervenţie militară în Libia, conform Agerpres.

Mai exact, 81% cred că „România nu este pregătită militar pentru a lua parte la astfel de operaţiuni militare.” De asemenea, 65% consideră că România trebuie să aştepte decizia NATO în privinţa situaţiei din Libia, pentru a lua o hotărâre şi 68% nu sunt de acord cu intervenţia militară din Libia a forţelor internaţionale.

Un procent de 51% consideră că această intervenţie a fost declanşată de sursele de petrol din regiune şi doar 42% consideră că forţele internaţionale au intervenit pentru a elibera şi proteja civilii.

Potrivit studiului sociologic, 66 la sută dintre cei chestionaţi cred că România ar trebui să se abţină în chestiunea intervenţiei militare în Libia, 20% sunt de părere că ţara noastră ar trebui să susţină această intervenţie, iar 11% cred că România ar trebui să se declare împotrivă.

De asemenea, 73% au apreciat ca fiind corectă atitudinea Germaniei care s-a abţinut de la votul pentru rezoluţia ONU privind intervenţia în Libia.

Sondajul IRES a fost realizat pe 21 martie, pe un eşantion reprezentativ de 1.118 subiecţi, cu o marjă de eroare de +/-2,9%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close