Antena 3 CNN Actualitate Sondajul de opinie care face lumină în starea politică actuală. Ce vor vota românii la referendum

Sondajul de opinie care face lumină în starea politică actuală. Ce vor vota românii la referendum

Sondajul de opinie care face lumină în starea politică actuală. Ce vor vota românii la referendum
de O.P.    |    13 Iul 2012   •   05:57

Mai mult de jumătate dintre români spun că vor participa cu siguranţă la votul pentru demiterea preşedintelui, iar 67% dintre aceştia vor vota în favoarea demiterii, arată un studiu realizat de grupul Avangarde. USL ar obţine 61% din voturi, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, în timp ce PDL are doar 18% din intenţiile de vot, conform aceluiaşi sondaj.

56% dintre respondenţi au declarat că vor participa cu siguranţă la referendumul din 29 iulie. 67% spun că vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu, în timp ce 33% ar vota împotrivă.

Traian Băsescu a pierdut încrederea a 80% dintre români, în timp ce 19% încă mai cred în preşedintele suspendat.

55% susţin că Traian Băsescu ar trebui suspendat cât mai urgent, pentru că a încălcat de foarte multe ori Constituţia, în timp ce doar 17% sunt de părere că nu ar trebui suspendat. 19% consideră că Băsescu ar trebui suspendat doar dacă CCR va fi de acord.

Furtul din bani publici este considerată cea mai gravă faptă pentru un politician de către 51% dintre participanţii la studiu. 31% pun minciuna pe primul loc, 8% abuzul în funcţie, iar 2% plagiatul sau ameninţările publice.

Conform sondajului, USL ar obţine 61% din voturi, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare. PDL ar fi votat de doar 18% dintre respondenţi. Pe a treia poziţie se află PP-DD, cu 10% din intenţiile de vot.

Cercetarea a fost realizată în perioada 07-11 iulie2012, pe un eşantion de 1.150 de persoane adulte de 18 ani şi peste, de către grupul Avangard. Eşantionul este reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a României şi are o eroare maximă tolerată de +/- 2,9 % , pentru un interval de încredere de 95 %.
 



×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close