Antena 3 CNN Actualitate Sora Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în tragedia din Apuseni: „STS minte când dă vina pe companii. E obligat să obțină localizarea”

Sora Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în tragedia din Apuseni: „STS minte când dă vina pe companii. E obligat să obțină localizarea”

Sora Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în tragedia din Apuseni: „STS minte când dă vina pe companii. E obligat să obțină localizarea”
27 Iul 2019   •   18:58

Cazul fetei dispărute din Caracal a readus în prim-plan bâlbâiala autorităților privind tragedia din Munții Apuseni. În 2014, un avion de mici dimensiuni, care avea la bord un echipaj medical, s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni. Medicii mergeau atunci de la București la Oradea să preleveze organe pentru transplant. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, care și-a pierdut viața în urma tragediei. 

În accident și-a pierdut viața și studenta la Medicină Aura Ion. Familia acesteia încă se luptă în justiție de cinci ani pentru a afla cine se face vinovat pentru moartea tinerei. 

Și în acest caz, STS a dat rateuri în ceea ce privește localizarea, în ciuda faptului că unul dintre medicii supraviețuitori, Radu Zamfir, a cerut ajutor la 112 de mai multe ori. 

Mariana Ciucă, sora Aurei Ion- „De cinci ani ducem o luptă cu un sistem corupt și tocmai de aceea astăzi asistăm la un alt caz tragic. STS considerăm că minte. Se spune că localizarea e făcută de operatorii de telefonie mobilă. Conform legilor în vigoare, STS e obligat să obțină localizarea. Ceea ce a arătat STS e o informație brută trimisă de la operator. STS e obligat să obțină localizarea în acel perimetru. Vorbim de un sistem care nu funcționează și eșuează de fiecare dată. 

×
Subiecte în articol: aura ion studenta apuseni tragedia

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close