Antena 3 Actualitate Sora unei victime din Colectiv, petiție adresată lui Dacian Cioloș

Sora unei victime din Colectiv, petiție adresată lui Dacian Cioloș

16 Dec 2015   •   16:43
Sora unei victime din Colectiv, petiție adresată lui Dacian Cioloș

Oana Cîrjan, sora lui Cătălin Alexandru Simion, decedat în incendiul de la Colectiv, a adresat premierului Dacian Cioloș o petiție în care solicită susținere guvernamentală în vederea realizării unui memorial dedicat celor care și-au pierdut viața în tragedia din 30 octombrie, potrivit onlinereport.ro.

„În data de 30 octombrie 2015, în urma incendiului din Clubul „Colectiv”, a decedat și Cătălin Alexandru Simion, fratele subsemnatei. Acesta este motivul pentru care am inițiat un demers public de transformare a spațiului în care a funcționat Clubul „Colectiv” într-un Memorial. (…) Considerăm că și Guvernul României ar trebui să se implice și să susțină această inițiativă din punct de vedere financiar. Potrivit informațiilor primite din partea Primăriei sectorului 4, clădirea în care a funcționat clubul „Colectiv” este proprietate privată, iar în legătură cu regimul juridic al terenului din fața clădirii respective (piațeta), Primăria sectorului 4 nu deține informații„, se arată în petiția semnată de Oana Cîrjan și soțul acesteia, Ionuț.

În petiție se reamintește că Agenția Națională de Presă AGERPRES s-a alăturat demersurilor pentru ca acest memorial să devină realitate, deschizând o secțiune specială pe site-ul www.agerpres.ro, unde sunt adunate opiniile tuturor celor care vor să aibă un cuvânt de spus în acest caz.

„Vă rugăm să ne transmiteți punctul dumneavoastră de vedere în legătură cu demersul prezentat și să ne comunicați în ce măsură acesta ar putea beneficia de susținere guvernamentală”, se mai arată în petiție.

Ionuț Cîrjan, cumnatul lui Cătălin Alexandru Simion, care a murit în incendiul din clubul Colectiv, declara, într-un interviu acordat AGERPRES, că un memorial al victimelor tragediei din 30 octombrie ar trebui să fie atât un semn împotriva neglijenței autorităților, cât și un mod de a celebra eroismul tinerilor care au pierit încercând să salveze vieți.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close