Antena 3 CNN Actualitate Sora unui medic renumit din București a murit de Covid-19: 'A făcut o singură greșeală'. Gestul banal de la serviciu i-a adus sfârșitul

Sora unui medic renumit din București a murit de Covid-19: 'A făcut o singură greșeală'. Gestul banal de la serviciu i-a adus sfârșitul

Dr. Nicoleta Ilie, unul dintre medicii care au contribuit la salvarea victimelor incendiului din clubul Colectiv, a mărturisit drama prin care trece, după ce și-a pierdut sora răpusă de Covid-19. Nicoleta Ilie vrea să tragă un semnal de alarmă printre cei care nu iau în serios existența cumplitului virus și nu respectă cu strictețe măsurile de protecție anunțate de autorități, în special purtarea măștii.

Sora unui medic renumit din București a murit de Covid-19: 'A făcut o singură greșeală'. Gestul banal de la serviciu i-a adus sfârșitul
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    29 Iun 2020   •   22:45

”Trăiesc cea mai tristă perioadă din viața mea. Mi-am pierdut sora răpusă de Codiv. Nu era în vârstă, cu siguranță dacă nu lua acest virus mai avea mult de trăit. A fost foarte prudentă în această perioadă. O singură greșeală, la o cafea servită la serviciu în care a stat fără mască a dus la infectarea ei.”, a scris Nicoleta Ilie pe Facebook.

Medicul face apel la români să nu neglijeze purtarea măștii, care le poate salva viața

”Nu pot să descriu ce am trăit în aceste două săptămâni în care a stat internată. În general nu scriu și nu postez pe Facebook dar dacă ați simți măcar puțin din durerea asta poate v-ați gândit mai mult înainte să vă comportați prudent. Mai gândiți-vă! O mască nu e atât de greu de purtat!”, a mai spus salvatoarea de la Colectiv.

Ministrul Tătaru, avertisment pentru tineri: ”Faza inflamatorie a virusului poate duce la deces”

Chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a avertizat ieri în legătură cu pericolele pe care Covid-19 le poate avea asupra tinerilor. Comentariul său a venit după decesul unei femei de 39 de ani, din Alba Iulia, care nu avea istoric medical. Coronavirusul i-a compromis acesteia plămânii, ceea ce a condus la intrarea în stop cardiorespirator, ce nu a mai putut fi resuscitat.

”Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul  nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces.”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.
 

×
Subiecte în articol: medic
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close