Antena 3 CNN Actualitate Şoric scapă de emoţii şi îşi iese din fire: Nu vă permit să-mi atingeţi numele. Ministrul Igaş m-a felicitat

Şoric scapă de emoţii şi îşi iese din fire: Nu vă permit să-mi atingeţi numele. Ministrul Igaş m-a felicitat

Şoric scapă de emoţii şi îşi iese din fire: Nu vă permit să-mi atingeţi numele. Ministrul Igaş m-a felicitat
Sursa foto: Foto: Antena 3
16 Noi 2010   •   14:23

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Neamţ, Aurelian Şoric, a scăpat de emoţiile care l-au cuprins marţi dimineaţă în timpul unei conferinţe de presă şi şi-a găsit principalul inamic: presa. Într-o intervenţie la emisiunea "Se întâmplă în România", de la Antena 3, şeful IPJ Neamţ a avut o cu totul altă atitudine faţă de intervenţia anterioară, unde, cu ochii înlăcrimaţi, a negat orice legătură cu interlopul ucis duminică.

În timpul conferinţei de presă susţinută marţi dimineaţă, Aurelian Şoric i-a luat apărarea lui Gheorghe Mararu, interlopul împuşcat mortal duminică, întrebându-se retoric de ce este numit interlop, "pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă?".

"Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani", a continuat comisarul şef. Rugat să dea exemple de procurori care au recurs la astfel de infracţiuni, Aurelian Şoric a declarat că afirmaţia a fost una "cu caracter general" şi că putea folosi orice alt termen - "tâmplar, medic".

Ulterior, Şoric şi-a ieşit din fire şi a început să acuze presa că-i terfeleşte numele.

"De când sunt eu şef de inspectorat, persoana respectivă (n.r. Gheorghe Mararu) a fost victima unor infracţiuni. Era o persoană în atenţia poliţiei. (...) Eu am pus o întrebare. Este interlop din cauza asta? N-am spus că este sau nu. Am pus doar o întrebare. Haideţi să vedem de ce am intrat în direct. Despre toate afirmaţiile dumneavoastră privind familia mea, care are relaţii cu această familie din Piatra Neamţ, despre soţia mea care face la biroul notarial acte ilegale, nu vreţi să discutăm? Vă asigur că aveţi aceste afirmaţii. Dar se va ocupa un avocat de această problemă, nu eu", a declarat Aurelian Şoric.

"Cum vă permiteţi acest lucru, acest post de televiziune, să faceţi aşa ceva, fără să verificaţi? Nu vă este ruşine? (...) Îmi pare rău, sunteţi răutăcioasă. Fac parte dintr-o familie de onoare şi nu vă permit să-mi atingeţi numele, da?", a continuat şeful IPJ Neamţ, adresându-se moderatoarei emisiunii, Maria Coman.

Şeful IPJ Neamţ îşi iese din fire


"It was a misunderstanding. If you can read me"

Aurelian Şoric a ţinut să dezmintă afirmaţiile făcute de secretarul de stat în MAI Dan Fătuloiu cu privire la demiterea sa din fruntea IPJ Neamţ. Întrebat de unul dintre invitaţii din studio de ce vrea Fătuloiu să îl schimbe, Şoric a replicat în limba engleză: "It was a misunderstanding. If you can read me".

"Domnul Fătuloiu are un proiect de reorganizare a Poliţiei Române pe care sper să şi-l ducă la bun sfârşit. Nu are nicio legătură schimbarea mea cu evenimentul de duminică", a continuat Şoric.

"Ministrul Igaş m-a felicitat"

Şeful IPJ Neamţ a ţinut să precizeze că ministrul de Interne, Traian Igaş, l-a asigurat într-o convorbire telefonică de faptul că nu va fi demis. Ba mai mult, că l-a felicitat pentru gestionarea acestui caz.

"Domnul Fătuloiu nu vrea să mă schimbe. Am avut o discuţie cu domnul ministru Igaş, care m-a asigurat că există continuitate la Inspectoratul de Poliţie. Va evalua această situaţie şi va lua măsuri pe parcurs, dacă va fi cazul. M-a felicitat pentru prinderea într-un mod foarte rapid a acestui infractor şi cam asta a fost discuţia mea personală cu dumnealui, pe telefonul operativ", a spus Aurelian Şoric.

"N-a fost nimeni care să-mi reproşeze cum am gestionat cazul până acum", a mai precizat acesta.

Aurelian Şoric, despre demiterea sa


"Nu m-a întrebat nimeni de ce am terminat un liceu de matematică"

În timpul intervenţiei, şeful IPJ s-a plâns de faptul că nimeni nu se interesează de studiile şi funcţiile ocupate de acesta, ci doar de presupusele legături cu lumea interlopă. 

"Nu m-a ascultat nimeni până acum. Nu m-a întrebat nimeni de ce am Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor cu însemne pentru război. Nu m-a întrebat nimeni de ce am terminat un liceu de matematică-fizică "Costache Negruzzi" în Iaşi. Şi nu m-a întrebat nimeni de ce sunt ofiţer din '93 şi comisar şef din 2006", a spus comisarul şef.

"Poliţia a gestionat situaţia corespunzător. Case closed", a mai precizat Şoric.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Şoric, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în care a vorbit despre cazul interlopului Gheorghe Mararu, ucis duminică într-o cafenea. Şoric a ţinut să precizeze în repetate rânduri că relaţia sa cu Mararu era una firească şi că nu a avut niciun fel de legături dubioase cu el sau cu familia lui. În timpul conferinţei, şefului IPJ Neamţ i-au dat lacrimile şi a acuzat presa că îşi bate joc de familia sa.

Vezi aici conferinţa lui Aurelian Şoric


×
Subiecte în articol: Aurelian Soric
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close