Antena 3 CNN Actualitate Sorin Apostu rămâne în arest. Curtea de Apel Târgu Mureş i-a respins cererea de eliberare

Sorin Apostu rămâne în arest. Curtea de Apel Târgu Mureş i-a respins cererea de eliberare

Sorin Apostu rămâne în arest. Curtea de Apel Târgu Mureş i-a respins cererea de eliberare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iun 2012   •   23:09

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, vineri, ca nefondată, cererea de eliberare formulată de fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, care este judecat în stare de arest preventiv pentru şapte infracţiuni de corupţie. Hotărârea Curţii de Apel Târgu Mureş poate fi atacată de Sorin Apostu în 24 de ore, potrivit Agerpres.

Cererea a fost formulată de Sorin Apostu şi de avocatul acestuia, Gheorghe Mateuţ, şi a fost motivată prin faptul că ar fi îndeplinite toate condiţiile pentru ca instanţa să admită solicitarea de eliberare sub control judiciar a inculpatului.

Apărătorul lui Sorin Apostu susţinea că în stadiul actual al procesului au fost deja audiaţi principalii martori, clientul său nu mai poate influenţa ancheta, iar eliberarea acestuia sub control judiciar nu ar prezenta pericol pentru ordinea publică.

În plus, spunea avocatul, durata termenului de arest preventiv la acest moment "este mai mult decât suficient", că "dacă inculpatul ar fi reţinut în stare de detenţie, există riscul detenţiei excesive prin depăşirea termenului rezonabil" şi că pe parcursul celor opt luni de arest preventiv nu au apărut elemente noi în cauză, care să justifice prelungirea stării de arest preventiv.

Avocatul Gheorghe Mateuţ declara presei că în cazul în care instanţa nu va decide în favoarea clientului său, s-ar putea ajunge inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Procurorul DNA a afirmat, la rândul său, că pedepsele pentru o serie dintre acuzaţiile care i se aduc lui Sorin Apostu sunt mai mari de patru ani de închisoare, iar acest fapt impune privarea de liberate a acestuia.

Sorin Apostu este singurul dintre cei patru inculpaţi din dosar - Călin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu, soţia fostului primar, şi Aspazia Droniuc, care are şi calitatea de denunţător - care este judecat în stare de arest preventiv.

Pe 9 noiembrie 2011, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

De asemenea, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru dare de mită.

Apostu a fost trimis în judecată la 29 decembrie 2011, de procurorii DNA, alături de soţia sa, avocata Monica Apostu, de omul de afaceri Călin Stoia şi de Aspazia Droniuc, toţi fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

La 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close