Antena 3 CNN Actualitate Sorin Apostu va fi judecat în arest. Procurorii DNA l-au trimis în judecată, alături de soţia sa, pentru fapte de corupţie

Sorin Apostu va fi judecat în arest. Procurorii DNA l-au trimis în judecată, alături de soţia sa, pentru fapte de corupţie

Sorin Apostu va fi judecat în arest. Procurorii DNA l-au trimis în judecată, alături de soţia sa, pentru fapte de corupţie
Sursa foto: Foto: napocanews.ro
de M.Z.    |    29 Dec 2011   •   13:23

Sorin Apostu, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, va fi judecat în stare de arest. Judecătorii Înaltei Curţi au respins recursul formulat de avocaţii lui Sorin Apostu.

Mai mult, primarul suspendat din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar şi soţia acestuia, avocatul Monica Apostu, şi oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, joi, pentru fapte de corupţie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj, informează Mediafax.
   
Conform rechizitoriului, Apostu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, fals şi primire de foloase necuvenite.

Soţia lui Apostu, avocatul Monica Apostu, este trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, spălare de bani şi fals.
   
Omul de afaceri Călin Stoia va fi judecat pentru dare de mită, spălare de bani şi fals, iar Aspazia Droniuc pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi fals.
   

 


Potrivit unor surse judiciare, cercetaţi penal pentru diverse fapte de corupţie sunt şi arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustaffa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL), Simion Mureşan, asociat la Electrogrup, Marin Stancu, liderul cultivatorilor de pepeni din Dăbuleni, şi Ioan Ploscar, angajat al Primăriei Cluj-Napoca în postul de şofer al primarului.
   
Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de către Curtea de Apel Cluj.
Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită.

Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close