Antena 3 CNN Actualitate Sorin Blejnar, la Parchetul General: Negulescu mi-a cerut să fac denunțuri

Sorin Blejnar, la Parchetul General: Negulescu mi-a cerut să fac denunțuri

Sorin Blejnar, la Parchetul General: Negulescu mi-a cerut să fac denunțuri
24 Mai 2018   •   12:09

Update: Sorin Blejnar a declarat la ieșirea de la Parchet că procurorul Negulescu l-a pus să facă denunțuri.  Întrebat dacă a făcut plângere împotriva lui Negulescu, Blejnar a declarat: „Nu știu o să vedem. Denunțuri împotriva lui Mircea Băsescu? Poate Traian Băsescu. Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, am depus în urmă cu vreo trei zile o plângere la Parchetul General, sunt vizate ilegalități săvârșite împotriva mea și cu asta basta”.

Știre inițială: Sorin Blejnar a ajuns la Parchetul General în urmă cu puțin timp.

Întrebat de ce a venit la Parchet și dacă va fi audiat, fostul șel al ANAF a spus: „Mă vedeți cu vreun avocat?”

Sorin Blejnar a venit să facă un denunț la adresa unității de elită a DNA reclamând numeroase abuzuri. Fostul șef ANAF s-a plâns de abuzuri. Și el a fost cercetat de procurorul Negulescu. În acea perioadă în care era anchetat, Blejnar susține că a fost pus să facă mai multe denunțuri.

Sorin Blejnar, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, spălare de bani și constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat în dosarul Motorina, a fost achitat în luna martie, în primă instanță. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Braşov, însă nu este definitivă.

Sentința Tribunalului Brașov a venit la finalul unui proces care a durat mai bine de cinci ani, în condițiile în care dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței de judecată pe 7 septembrie 2012. Șaisprezece persoane fizice și șase firme, multe dintre acestea cu activitate în domeniul distribuției de carburanți, au fost inculpate alături de fostul șef al ANAF în acest dosar.

×
Subiecte în articol: Parchetul general Sorin Blejnar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close