Antena 3 CNN Actualitate Sorin Blejnar nu poate părăsi ţara. Curtea de Apel a respins recursul fostului şef al ANAF

Sorin Blejnar nu poate părăsi ţara. Curtea de Apel a respins recursul fostului şef al ANAF

Sorin Blejnar nu poate părăsi ţara. Curtea de Apel a respins recursul fostului şef al ANAF
23 Iul 2012   •   14:35
UPDATE 17:40- Curtea de Apel a respins recursul lui Blejnar, menţinând astfel interdicţia de a părăsi ţara impusă de procurorii anticorupţie fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro.

UPDATE 14:31
- Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat, luni, că nu ştie nimic despre dosarul în care este cercetat şi că nu are nicio o implicare în acest caz, scrie Agerpres. .
   
'Eu sper că i-am convins pe judecători şi sper că voi convinge toată opinia publică din ţara asta că nu cunosc nimic despre acest dosar şi că nu am niciun fel de implicaţie', a afirmat Blejnar, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti.
   
El a explicat că nu ştie nimic despre Codruţ Marta şi nici de afacerile pe care acest le derula.
   
Întrebat de ce a contestat măsura impusă de DNA privind interdicţia de a părăsi ţara, Sorin Blejnar a precizat că nu e vorba de o cerere pentru ceva, ci e vorba de adevăr şi de o justiţie echitabilă.

UPDATE 09:12
- Sorin Blejnar a ajuns la Curtea de Apel.

Sorin Blejnar este aşteptat astăzi la Curtea de Apel, unde magistraţii judecă recursul său la interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Săptămîna trecută, fostul şef de la finanţe a aflat că este urmărit penal pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional.

Mai exact, procurorii susţin că acesta ar fi susţinut mai multe persoane, bănuite că făceau afaceri cu motorină, dar uitau să plătească şi accizele aferente.

În acelaşi dosar, fostul consilier al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Nemeş şi alte două persoane au primit mandate de arestare în lipsă. Toţi sunt urmăriţi penal pentru că ar fi prejudiciat statul cu 15 milioane de euro prin evaziune fiscală.

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close