Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, despre prelungirea vacanței de primăvară: ''Ministerul Sănătăţii a solicitat ca această vacanţă să înceapă pe 2 aprilie şi să fie pe termen de o lună''

Sorin Cîmpeanu, despre prelungirea vacanței de primăvară: ''Ministerul Sănătăţii a solicitat ca această vacanţă să înceapă pe 2 aprilie şi să fie pe termen de o lună''

Vacanţa de primăvară a elevilor de o lună a fost solicitată de Ministerul Sănătăţii, a anuntat ministrul Educatiei la Antena 3. Sorin Cîmpeanu spune că intenţia este crearea unei punţi intre cele două vacanţe de Paşte ale elevilor, în condiţiile în care în luna aprilie ar urma să apară un vârf epidemiologic.

Sorin Cîmpeanu, despre prelungirea vacanței de primăvară: ''Ministerul Sănătăţii a solicitat ca această vacanţă să înceapă pe 2 aprilie şi să fie pe termen de o lună''
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   17:57

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că joi vor avea loc consultări cu partenerii de dialog social pe marginea propunerii de modificare a structurii anului școlar.

''Ministerul Educaţiei a formulat şi a susţinut în spaţiul public, a lansat în dezbatere această propunere pe care o susţine în continuare. Este o propunere de soluţionare a unei situaţii de criză pe care nu şi-a dorit-o nimeni. Mă refer la evoluţia epidemiologică. Această propunere poate nu este singura propunere cu adevărat bună în actualul context, tocmai de aceea, mâine la ora 10 vom avea un comitet de dialog social prin care vom consulta toţi partenerii dacă vin cu propuneri mai bune, Ministerul Educaţiei îşi manifestă deschidere. Chiar şi Ministerul Educaţie va avea o reformulare a acestei propuneri. Se păstrează vacanţa de primăvară. Din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei se păstrează această vacanţă de primăvară, pentru că. 1. Oricum există două vacanţe de primăvară separate între ele. Vacanţa care începe pe 2 aprilie şi se termină pe 11 aprilie şi vacanţa care începe pe 30 aprilie şi se termină pe 9 mai. 

Ministerul Sănătăţii a solicitat ca această vacanţă să înceapă pe 2 aprilie şi să fie pe termen de o lună, din considerente puternic fundamentate epidemiologic ştiindu-se trendul de infectare pe trend ascedent. În luna aprilie vom avea un vârf al ratei de infectare. 

Dacă se va accepta reducerea semestrului II cu o săptămână, evaluarea naţională poate fi păstrată cu începere în data de 22 iunie şi finalizare în data de 25 iunie, deci toate examenele naţionale, şi evaluarea naţională şi Bacalaureatul pot fi păstrare. De asemenea, elevii claselor 1-7 şi  9-11, ar putea să finalizeze semestrul II cu doar o săptămână mai târziu, în loc de 18 iunie, pe data de 25 iunie, tot în cursul lunii iunie. 

Cel mai înţelept ar fi să fie recuperată această săptămână pierdută, din perspectivă educaţională, în zilele de sâmbătă. Nu există o soluţie perfectă. Nu există o soluţie care să mulţumească pe toată lumea, dar în condiţiile în care nu vom reuşi să îmbinăm interesele şcolii, profesorilor, elevilor şi părinţilor, vă asigur că Ministerul Educaţiei va adopata soluţia care privilegiază interesul elevului. Mi se pare normal şi responsabil să facem acest lucru'', a declarat miercuri, ministrul Educației, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Salariile profesorilor, majorate cu aproape 60% până în august 2024
x close