Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă!

Sorin Cîmpeanu: Anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durata mai lungă. Este vorba însă de anul școlar 2022-2023, și nu despre o modificare a structurii viitorului an școlar.

Sorin Cîmpeanu: Anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Mar 2021   •   08:23

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă.

Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n. red. pentru angajarea directorilor de școli) pentru că e important.”

Sorin Cîmpeanu a precizat, însă, că este vorba despre anul școlar 2022-2023 și nu de o modificare a structurii anului școlar care începe în septembrie anul acesta.

„Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază, pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit Edupedu.

Reamintim că anul viitor școlar, 2021-2022, începe la data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are 34 de săptămâni de cursuri, potrivit calendarului actual.

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close