Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră despre deschiderea şcolilor. Scenariile luate în calcul

Ministrul Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră despre deschiderea şcolilor. Scenariile luate în calcul

Perspectiva reluării cursurilor şcolare în format prezenţial a fost discutată, luni, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră despre deschiderea şcolilor. Scenariile luate în calcul
de Adrian Iclozan    |    11 Ian 2021   •   22:10

El a indicat că factorul decisiv va fi rata de infectare. Momentul în care se va şti, cu siguranţă, dacă şi când se vor redeschide sălile de clasă pentru elevi va fi la sfârşitul acestei luni.

Cîmpeanu: redeschiderea în zonele cu rată scăzută de infectare este o posibilitate

"Nu excludem niciun scenariu: nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie", a spus Cîmpeanu într-o emisiune la postul public de televiziune.

Potrivit ministrului, până pe 8 februarie se va învăţa online, iar estimarea sa este că elevii vor putea merge în şcoli în funcţie de rata de infectare de după vacanţa de iarnă.

"Este sigur că cele trei săptămâni din semestrul întâi vor fi online (...). Ministerul Educaţiei şi Guvernul României îşi doresc să înceapă şcoala pe 8 februarie, însă acest lucru se va face în funcţie de evoluţia ratei de infectare, după vacanţa de iarnă, care s-a încheiat pe 10 ianuarie.

Ştim foarte bine că sunt necesare 14 zile, deci de aceea am spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie, ultima decadă, mai exact, a lunii ianuarie, în funcţie de evoluţia ratei de infectare (se va şti dacă este posibilă reluarea cursurilor cu prezenţă, n.r.) Ţine şi de evoluţia campaniei de vaccinare, ne dorim să fie cât mai mulţi profesori vaccinaţi. În funcţie de măsurile adoptate de alte state şi în funcţie de acţiunile remediale pe care trebuie să le facem şi care necesită prezenţa fizică în şcoală, vom lua decizia", a concluzionat el.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu deschiderea scolilor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close