Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, despre profesoara amenințată cu moartea după ce le-a vorbit de COVID copiilor: "A avut o atitudine, așa cum doresc să aibă toți dascălii din România"

Sorin Cîmpeanu, despre profesoara amenințată cu moartea după ce le-a vorbit de COVID copiilor: "A avut o atitudine, așa cum doresc să aibă toți dascălii din România"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, duminică, în exclusvitate la Antena 3, despre cazul profesoarei din Tecuci, care a fosit jignită şi ameninţată cu moartea, după ce le-a vorbit copiilor despre virus și vaccin.

Sorin Cîmpeanu, despre profesoara amenințată cu moartea după ce le-a vorbit de COVID copiilor: "A avut o atitudine, așa cum doresc să aibă toți dascălii din România"
Sursa foto: Captură Antena 3/Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2021   •   14:36

Profesoara a fost ameninţată cu moartea de anti-vaccinişti, după ce le-a predat copiilor o lecţie despre vaccinare.

Profesoara a fost sunată şi felicitată de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Femeia spune că s-a simţit ca "Moş Ion Roată" când a fost pupat de domnitorul ţării, acolo unde fusese scuipat de boier.

Intervenţia ministrului a venit după ce profesoara din Tecuci a devenit victima unui val de mesaje pline de ură, pe reţelele sociale.

Mai mulţi necunoscuţi au avertizat-o pe profesoară, că ştiu unde locuieşte şi că vor veni după ea.

Sorin Cîmpeanu: "Ministerul Educaţiei o va susţine în toate demersurile"

"Am avut o discuţie cu doamna profesor Florentina Golea, căreia i-am spus că o apreciez şi are toată admiraţia mea, pentru modul corect în care înţelege să îşi facă datoria de dascăl. I-am oferit inclusiv sprijin şi asistenţă în cazul în care va dori să depună o plângere, însă doamna profesor a avut o atitudine aşa cum îmi doresc să aibă toţi dascălii din România, motiv pentru care, Ministerul Educaţiei o va susţine în toate demersurile. De asfel de oameni avem nevoie în Educaţie. Din fericire sunt mulţi colegi ai doamnei Golea care au aceeaşi abordare şi care vor benefcia de recunoaşterea Ministerului Educaţiei pentru acest lucru.

De luni, elevii vor avea vacanţă două săptămâni

De mâine, conform ordinului de ministru, toate şcolile şi grădiniţele de stat intră în vacanţă pentru două săptămâni, în perioada 25 octombrie-5 noiembrie. Reglementările CNSU, validate la nivelul hotărârii de Guvern, prevăd limitarea accesului persoanelor care nu beneficiază de certificat verde, fiind vorba de vizitatori, nu de angajaţi. În măsura în care se va finaliza aprobarea în Parlament a proiectului de lege care vizează şi angajaţii, se vor aplica aceste măsuri. În momentul de faţă, măsura vizează vzitatorii în instituţiile publice şi nu angajaţii.

Sorin Cîmpeanu: "Nu este o vacanță forțată"

Este o vacanță de două săptămâni pentru elevii din gimnaziu și pentru cei din liceu, o vacanță suplimentară și de doar o săptămână vacanță suplimentară pentru cei din învățământul primar și din grădinițele de stat, care oricum aveau o săptămână de vacanță. Cele două săptămâni vor fi recuperate, fără a se înregistra nicio zi de pierdere, din perspectiva perioadei cursurilor, în școlile și grădinițele din învățământul de stat

(...) Conform articolului 81, din hotărârea CNSU, se suspendă prezenţa fizică în şcolile şi grădinţele private. Se suspendă prezenţa fizică, înseamnă că şcolile şi grădiniţele private pot organiza vacanţă sau cursuri online", a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close