Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației, primele anunțuri despre examene. Cum vor arăta BAC-ul și Evaluarea Națională

Ministrul Educației, primele anunțuri despre examene. Cum vor arăta BAC-ul și Evaluarea Națională

Ministrul Educației a făcut primele anunțuri despre cum va avea loc Evaluarea Națională și Bacalaureatul, anul acesta.

Ministrul Educației, primele anunțuri despre examene. Cum vor arăta BAC-ul și Evaluarea Națională
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Mar 2021   •   11:50

În exclusivitate pentru Antena 3, Sorin Cîmpeanu spune că testele se vor susține cu prezența elevilor la școală, indiferent de scenariul pandemic aplicat în localilatea în care se află aceștia. 

De altfel, ministrul susține că elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul roșu, dar această posibilitate este încă discutată cu Ministerul Sănătăţii.

”Evaluarea Națională și Bacalaureatul, fiind examene naționale, nu se organizează pe scenariul verde, galben, roșu, ci sunt naționale. Și așa cum este construit sistemul educational de acum sunt un punct de inflexiune pentru viitorul oricărui tânăr din acest stat, deci sunt un punct de inflexiune, în ultimă instanță, pentru viitorul acestei țări. 

Se poate asigura posibilitatea de prezență fizică a elevilor din clasele terminale, cu respectarea tuturor normelor sanitare, în așa fel încât acest lucru să nu contribuie la creșterea riscului de infectare peste limitele gestionate. 

Deci vom insista pentru prezență fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă în acest moment, recunosc cinstit, încă nu am ajuns la un acord.

Important este să ajungem la un acord curând, pentru că, așa cum corect ați observat, rata de infectare crește, iar dacă se menține în acest ritm, vor fi mai multe localități, deci foarte multe școli care vor intra în scenariul roșu și vor stopa accesul elevilor de clasa a 8-a și a 12-a, ceea ce nu este bine”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: examene naționale Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Explozia de la Călimăneşti, surprinsă de o cameră de supraveghere
x close