Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu explică ce întâmplă la apariţia primului caz de COVID-19 într-o clasă

Sorin Cîmpeanu explică ce întâmplă la apariţia primului caz de COVID-19 într-o clasă

Sorin Cîmpeanu a explicat, marți, ce se întâmplă la apariţia primului caz de COVID-19 într-o clasă. Astfel, potrivit ministrului educației, toţi elevii vor trece automat în scenariul online, dacă nu îşi vor da acordul să fie testaţi,

Sorin Cîmpeanu explică ce întâmplă la apariţia primului caz de COVID-19 într-o clasă
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Aug 2021   •   19:19

„În cazul apariţiei unei îmbolnăviri într-o clasă, pentru că totul va fi judecat la nivel de clasă, şi nu de unitate de învăţământ, la apariţia primei îmbolnăviri se testează dacă îşi dau acordul toţi elevii din acea clasă. Dacă nu îşi dau acordul, clasa trece automat în online indiferent de rata de incidenţă”, a explicat, marţi, Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Dacă îşi dau acordul şi sunt testaţi, în cazul în care toţi sunt negativi, procesul de predare cu prezenţă fizică continuă până la apariţia următorului caz de îmbolnăvire în aceeaşi clasă, situaţie în care toată clasa trece în online. Deci - toată clasa trece la cursuri online dacă se refuză testarea tuturor elevilor sau dacă apare o a doua îmbolnăvire.

Potrivit ministrului Educației, este vorba despre o ipoteză de lucru. Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) ar urma să valideze în final aceste măsuri.

Sorin Cîmpeanu, despre scenariile în care va începe noul an școlar: ”Peste 6 la mie, va fi integral online”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care sunt cele două scenarii luate în calcul pentru începerea noului an școlar.

Ministrul Educației a spus că școala va începe cu prezență fizică pentru toți elevii, dar asta doar până se ajunge la incidența de peste 6 la mia de locuitori.

”Peste 6 la mie, avem două ipoteze: una care nu diferențiază între vaccinați și nevaccinați, merg toți în online. Aș vrea să vă spun că vin dintr-o ședință cu Consiliul Național al Elevilor din România, care au solicitat această măsură, motivând în felul următor: scenariul hibrid este un scenariu care a generat pierderi foarte mari, ori prezența fizică a celor vaccinați, diferit de prezența online a celor nevaccinați, ar conduce la un scenariu hibrid, care ar face dificile recuperările după această perioadă.

(...) Luăm în considerare și această ipoteză, peste 6 la mie și până la instituirea carantinei, să se lucreze în două variante. Prin consultări cu doamna ministru Mihăilă și cu reprezentanții CNSU și INSP vom vedea care este ipoteza pe care o să o propunem prim-ministrului și care să fie anunțată după aprobarea la nivel CNSU, printr-un ordin de ministru, pentru care ne-am asumat public termenul 1-3 septembrie, dar constat că există o nerăbdare.
(...) Am putea merge pe două scenarii: până la 6 la mie, prezență integrală, cu respectarea tuturor regulilor, și peste 6 la mie, online integral”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close