Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, despre explozia de cazuri COVID-19 la elevi: "Infectările raportate acum nu sunt generate de şcoală"

Sorin Cîmpeanu, despre explozia de cazuri COVID-19 la elevi: "Infectările raportate acum nu sunt generate de şcoală"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că cele peste 100 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor nu sunt un efect al întoarcerii acestora în școli.

Sorin Cîmpeanu, despre explozia de cazuri COVID-19 la elevi: "Infectările raportate acum nu sunt generate de şcoală"
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    17 Sep 2021   •   12:46

Alte activități ar fi de vină pentru valul de infectări în rândul copiilor, crede ministrul.

„Să nu uităm de perioada de incubare. Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi. Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă privind influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare", susține Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat că Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii prevede toate scenariile posibile în privinţa ratei de infectare, după ce subprefectul Capitalei a anunţat că Bucureştiul a atins pragul de 2 cazuri la mia de locuitori.

„Astăzi în jurul prânzului vom avea rata de infectare. Vom avea scenariul pentru întreaga săptămână viitoare, iar în jurul orei 18 vom face publică situaţie din perspectivă sanitară în toate şcolile din România. Avem această centralizare la nivelul zilei de vineri. De săptămâna viitoare se va face de miercuri", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Explozie de cazuri COVID-19 în școli. Peste 100 de elevi diagnosticați

Unitățile de învățământ au fost deja închise și cursurile au fost suspendate la doar câteva zile după începerea anului școlar în format fizic. Este explozie de infectări în rândul elevilor.

Conform datelor colectate de Antena 3 de la nivelul inspectoratelor școlare județene, până la acest moment ar fi peste 100 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor. În județele Argeș și Brașov sunt câte 15 elevi confirmați pozitiv.

Județe precum Vaslui sau Maramureș înregistrează și mai multe cazuri. 26 de elevi s-au îmbolnăvit în Vaslui, iar 27 în Maramureș.

În Constanța sunt 41 de elevi pozitivi cu Sars-CoV-2, dar inspectoratul școlar județean transmite că o parte dintre aceștia s-au infectat înainte de începerea școlii.

În Capitală o creșă a fost închisă complet pentru că trei angajați au contractat infecția. La Școala 75, 47 de clase din cele 57 au fost suspendate. Astfel că 1300 de elevi desfășoară cursuri online, după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu Sars-CoV-2.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close