Antena 3 CNN Actualitate Părinții vor trebui să completeze un formular pentru acordul sau dezacordul vaccinării copiilor. Sorin Cîmpeanu: ”Are trei rubrici”

Părinții vor trebui să completeze un formular pentru acordul sau dezacordul vaccinării copiilor. Sorin Cîmpeanu: ”Are trei rubrici”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că părinții vor fi nevoiți să completeze un formular la începerea școlii, prin care să își exprime acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea copiilor.

Părinții vor trebui să completeze un formular pentru acordul sau dezacordul vaccinării copiilor. Sorin Cîmpeanu: ”Are trei rubrici”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Aug 2021   •   12:45

„După ce vom finaliza acțiunea de informare... La nivelul fiecărei școli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinților despre vaccinare, pentru a putea să își exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o școală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiță de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în școli și care să își poată planifica și resursa umană și numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate și de asemenea și timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în școală pentru vaccinare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată presei.

”Există peste 13 milioane de măști în rezerva de stat”

Totodată, ministrul Educației a declarat că recomandarea va fi pentru purtarea măștilor de tip medical la elevi, însă vor fi permise și măștile textile în școli. 

”Există grija pentru sănătatea elevilor și a cadrelor didactice. Această grijă se va explica în ordinul comun sub forma unei recomandări puternice pentru măștile de tip medical, fiind, în același timp, permisă și purtarea măștilor de protecție obișnuite, chiar și cele textile, pentru toți elevii. 

Există un stoc foarte mare de măști, există peste 13 milioane de măști în rezerva de stat, există măști pe care Direcțiile de Sănătate Publică le vor direcționa către școli pe baza Ordonanței de Urgență aprobate ieri în Guvern, deci există suficiente măști”, a mai spus Cîmpeanu. 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close