Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Elevii pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

Sorin Cîmpeanu: Elevii pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

Mărţişorul aduce zâzanie şi scandal în Guvern. Asta pentru că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus la Antena 3 că elevii vor putea să dea colegelor şi profesoarelor mărţişoare, pentru că acestea nu pot fi considerate obiecte personale. Dacă ar fi considerate aşa, acestea ar fi interzise din cauza unui ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Sorin Cîmpeanu: Elevii pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    24 Feb 2021   •   13:09

Întrebat dacă mărțișoarele și florile se încadrează în categoria ”obiecte personale”, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că ”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal.

Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a declarat ministrul Educației la Antena 3. 

Cu alte cuvinte, elevii au voie să ofere flori și mărțișoare cadrelor didactice. 

”Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat ministrul. 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu martisor elevi
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close