Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, mesaj ironic pentru elevi, după ce aceștia i-au făcut plângere penală: "Îmi cer scuze că nu au ştiut că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală"

Sorin Cîmpeanu, mesaj ironic pentru elevi, după ce aceștia i-au făcut plângere penală: "Îmi cer scuze că nu au ştiut că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală"

Sorin Cîmpeanu a ironizat, marți, demersul asociaţiilor de elevi care au depus plângere penală împotriva sa. Ministrul educației a afirmat că îşi cere scuze acelor elevi care nu au ştiut să sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală, dar nu au putut să deconteze transportul.

Sorin Cîmpeanu, mesaj ironic pentru elevi, după ce aceștia i-au făcut plângere penală: "Îmi cer scuze că nu au ştiut că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală"
de Gabriel Dano    |    21 Iul 2021   •   17:09

Două asociaţii ale elevilor au depus marţi la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

„Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, a declarat, la Antena 3, Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu este vorba despre o zi de întârziere.

"Elevii sunt în vacanţă. Îmi cer scuze acelor elevi care nu au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. (…) Nu dau vina pe elevi (…) Naveta se decontează pe perioada de cursuri. Aşa a fost întotdeauna, aşa spune legea. Perioada de cursuri s-a încheiat, sunt în vacanţă. (…) Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola. 

Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă. Eu susţin gratuitatea transportului pentru elevi”, a adăugat ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close