Antena 3 Actualitate Sorin Cîmpeanu: Elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai. Cei din clasele terminale mai au doar o lună de școală

Sorin Cîmpeanu: Elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai. Cei din clasele terminale mai au doar o lună de școală

de Laura Dinu    |    26 Apr 2021   •   10:29
Sorin Cîmpeanu: Elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai. Cei din clasele terminale mai au doar o lună de școală Hepta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai. De asemenea, acesta a mai spus că ”inițiativa de decalare a vacanțelor în funcție de regiuni este o inițiativă în care nu am reușit să identific interesul elevului”.

”Inițiativa de decalare a vacanțelor în funcție de regiuni este o inițiativă în care nu am reușit să identific interesul elevului, ori Ministerul Educației susține orice inițiativă este în interesul elevului. 

În România, sistemul de educație nu este organizat pe cantoane, precum în Elveția și nici pe landuri, precum în Germania, nici pe state, precum în SUA. În acest context există o serie de activități, mișcarea personalului didactic, susținerea examenelor care sunt naționale, BAC și evaluare națională, care s-ar organiza cu dificultate. Ar însemna să existe un decalaj de cel puțin o lună între elevii care ar susține bacalaureatul într-o regiune și elevii care ar susține bacalaureatul într-o altă regiune. Din punct de vedere climatic, acest decalaj este greu de acceptat deoarece am propus extinderea anului școlar cu două săptămâni, iar propunerea nu a fost acceptată din cauza intrării în perioada cu temperaturi ridicate”, a declarat, luni, Sorin Cîmpeanu

”Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională care va începe pe 22 iunie”, a mai spun Sorin Cîmpeanu. 

”Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care, în aceeași școală, în condiții similare, cei de clasa a IV-a pot veni la școală în efectiv complet”, a adăugat el. 

”Am solicitat și în comitetul interministerial și Ministerului Sănătății reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educației a făcut-o încă din luna martie pentru a se putea permite prezența fizică în toate școlile speciale. Este vorba despre 185 de școli speciale în care învață 27,750 de elevi cu cerințe educaționale speciale. Mulți dintre ei cu tulburări din spectrul TSA„, a concluzionat ministrul. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close