Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid! Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică!

Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid! Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că orele remediale vor fi permise în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 6 la o mie de locuitori. De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale, cu avizul DSP.

Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid! Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică!
de Laura Dinu    |    29 Mar 2021   •   11:55

”2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea acum. Conform Ordinului de Ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce vor ieși din carantină localitățile unde funcționează aceste școli. 

Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat! Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. 

De asemenea grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP! 

Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a declarat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close