Antena 3 CNN Actualitate Ministrul propus la Educație, anunț despre redeschiderea școlilor

Ministrul propus la Educație, anunț despre redeschiderea școlilor

Sorin Câmpeanu, ministrul propus pentru Educație, a declarat, miercuri, că școlile vor fi redeschise de îndată ce situația epidemiologică o va permite. Din păcate acest moment excede competențelor Ministerului Educației.

Ministrul propus la Educație, anunț despre redeschiderea școlilor
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    23 Dec 2020   •   14:00

Cu toții ne dorim ca școlile să fie redeschise. Școlile vor fi redeschise de îndată ce situația epidemiologică o va permite. (...) Din păcate, momentul deschiderii școlilor excede competențelor Ministerului Educației. Vă pot asigura însă că voi face tot posibilul, în această ordine de prioritizare, educație timpurie, creșe și grădinițe, apoi învățământ primar sunt greu de imaginat că s-ar putea desfășura online. Nici învățământul gimnazial nu este simplu online. Nici învățământul liceal. Nici măcar învățământul universitar

Interesul nostru general este să deschidem școlile cât mai devreme permite situația epidemiologică, fără să punem în pericol starea de sănătate a elevilor, studenților și profesorilor”, spune Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație.

Acesta a mai afirmat, de asemenea, că Educația este „cu siguranță” unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie.

”Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, educație nu se poate face fără cadre didactice pregătite. Deci, e nevoie de alocări bugetare, e nevoie de competența cadrelor didactice, este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației”

Sorin Cîmpeanu a fost avizat cu 20 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și două abțineri.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close