Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: ”În data de 8 noiembrie, școala va începe!” Elevii vor susține mai puține teze anul acesta

Sorin Cîmpeanu: ”În data de 8 noiembrie, școala va începe!” Elevii vor susține mai puține teze anul acesta

Pe 8 noiembrie va începe școala, a spus, luni, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: ”În data de 8 noiembrie, școala va începe!” Elevii vor susține mai puține teze anul acesta
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Noi 2021   •   13:08

”În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare, prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. 

Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Nu voi abdica de la acest principiu.

Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere în data de 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Număr redus de teze

”De asemenea, am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației, să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an, prin excepție. Astfel, la clasa a 8-a, vom avea în loc de trei teze, două teze, cu prezență fizică.

Pentru liceu, am redus numărul de teze de la 4, la 3.

Fac o precizare. De mulți ani, teza are o pondere de 25% din media finală.

Prin reducerea, și vom reduce numărul de note necesare și anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două - dacă vom avea două note și a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât nota la teză.

Dar teza, atâta vreme cât am avut foarte multe școli care au funcționat în online și care, din păcate, vor mai funcționa în online din motive independente de voința și dorința Ministerului Educației, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare din notele pe care elevul le va primi”, a mai declarat ministrul Educației. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close