Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Orarul se va schimba dacă elevii revin în bănci

Sorin Cîmpeanu: Orarul se va schimba dacă elevii revin în bănci

Ministrul Educatiei a anunțat că orarul școlilor se va schimba pentru a putea avea loc și orele online pentru profesorii care nu pot veni fizic la școală.

Sorin Cîmpeanu: Orarul se va schimba dacă elevii revin în bănci
de Laura Dinu    |    02 Feb 2021   •   15:30

Sorin Cîmpeanu a anunţat, de asemenea, evaluări epidemiologice săptămânale dacă şcoala va începe pe 8 februarie. În funcţie de cifre se va decide dacă se continuă orele în clasă sau online. 

”Analiza epidemiologică de astăzi se va face nu doar din perspectivă cantitativă, evoluția ratei de infectare, numărul de infectări, se va face și din perspectiva calitativă. 

Evaluările vor fi făcute cu o cadență săptămânală, de încadrare într-un anumit scenariu: verde, galben sau roșu. Înțeleg de la colegii din sănătate că, pentru a pentru a certifica acest trend,  în creștere sau în scădere, e nevoie de o perioadă tampon de 72 de ore pentru ca eventuiale valori, la limită sau peste limită, limita de 1 sau peste 3 să poată fi certificate și să nu fie simple accidente. 

Să se ştie din timp modul cum se va derula şcoala săptămânile următoare, de fiecare director, fiecare părinte”, a declarat ministrul Educației. 

Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației nu poate asigura testarea COVID-19 a elevilor în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că proiectul de testare COVID-19 a elevilor în școli nu poate fi derulat de instituția pe care o conduce, pentru că nu există suficienți medici școlari pentru a putea susține o campanie de acest fel.

Cîmpeanu a precizat că sunt doar 113 medici de medicină școlară pentru un total de 17.000 de școli, într-o conferință de presă susținută luni la sediul Partidului Național Liberal.

”Elevii vulnerabli vor învăţa tot online. Testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății, este un proiect al Ministerului Sănătății, pe care noi, cei din Ministerul Educației, îl susținem cu toată forța.

Dar forța noastră este scăzută, deoarece sunt doar 113 medici de medicină școlară și 268 de asistenți medicali, care, în momentul în care vorbim, își desfășoară activitatea la DSP - pentru toate cele 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate.”, a spus ministrul Cîmpeanu la sediul PNL.

El a lăsat să se înțeleagă faptul că proiectul de testare Covid-19 a elevilor în școli ar trebui pus în aplicare de Ministerul Sănătății.

”Nu avem competențe pentru testare și vaccinare în Ministerul Educației” - a repetat acesta.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close